Otvorena Izložba Marine Nićiforović „Krilatija na svome početku“ (FOTO)

 
  • 0

Ovo nije njeno prvo profesionalno pojavljivanje na umetničkoj sceni, što potvrđuju brojne nagrade

Umetnica Marina Nićiforović u prepunom prostoru galerije ULUS otvorila je svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Krilatija na svome početku“.

Premijerna izložba ove umetnice nije njeno prvo profesionalno pojavljivanje na umetničkoj sceni, a to potvrđuju brojne nagrade koje je dobila u periodu od diplomiranja do izložbe u Galeriji ULUS-a.

Zapažena od likovnih kritičara i umetnika, autorka je vrlo studiozno pripremala svoju prvu samostalnu izložbu.

Foto: Promo Foto: Promo

U Galeriji ULUS-a publika može da vidi skulpture, grafike i matrice grafičkih listova, što izložbi daje posebnu draž.

Prezentovanim vajarskim radovima prethodile su skulpture postavljene u restoranu „Madera“ i koje sa izloženim radovima čine jedinstvenu celinu. Integralno izlaganje skulptoralnih i grafičkih formi na našim prostorima je dosta retko, a Marina se odlučila za spoj ovih likovnih disciplina jer one najbolje reflektuju njenu umetničku misao.

Foto: Promo Foto: Promo

Kao što sam naziv govori u središtu njenog interesovanja je letenje, a apstraktovano značenje ovog pojma autorka najbolje transponuje kroz linearne trodimenzionalne (skulptura) i dvodimenzionalne forme (grafika).

Ambivalentnost letenja koja se može pratiti od semantičkog (dobro i zlo) do likovnog značenja (snaga - nežnost, energičnost - suptilnost itd.) u Marininom delu ima otelotvorenje kroz liniju. Jedno od značenja pojma KRILA-LETENJE je pobeda svetlosti nad tamom, a to je, svakako, Marina Nićiforović postigla svojoj izložbom koja estetikom, postupkom dovedenim do perfekcije i jedinstvom izraza posmatrače ostavlja bez daha.

Foto: Promo Foto: Promo

Otvaranju izložbe prisustvao je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, filma i muzike, među kojima su bile glumice Rada Đuričin, Nataša Ninković, Đule iz grupe Van Gog, fotograf Brajan Rašic, slikar Cile Marinković, pevačica Ana Stanić, profesori i kolege, kao i mnogo drugih iskrenih ljubitelja dobre umetnosti.

(Telegraf.rs / PR)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA