DERVENTA U ŠOKU: Maskirani razbojnici pucali popu u glavu! (FOTO)

 
  • 2

Dvojica razbojnika su vezali sveštenika u nameri da ga opljačkaju, a zatim su mu pucali u glavu. Trenutno čeka operaciju u Banjaluci. Njegova supruga je takođe maltretirana, a zbog povreda je prebačena u dobojsku bolnicu

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su sinoć iz pištolja ranili u glavu pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića u Kalendrovcima kod Dervente u Republici Srpskoj prilikom provale u njegovu kuću. Pre toga su ga vezali i maltretirali.

Oni su u kuću provalili sinoć oko 22.30 časova, a jedan od razbojnika je iz pištolja pucao u popa, koji je sa teškim povredama prebačen u Univerzitetsko-klinički centar Banjaluka, gde će biti operisan. U razbojništvu je teško povređena i sveštenikova supruga Jelica, koju su provalnici takođe vezali, maltretirali i pretukli.

Razbojnici su pobegli sa mesta napada kada su čuli da komšije prilaze sveštenikovoj kući. Iz Centra javne bezbednosti Doboj saopšteno je da su napadači tokom bekstva ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, ali da srećom niko nije povređen.

Meštani sela Kalendrovci su u šoku i još uvek ne mogu da veruju da je neko napao sveštenika Savu i njegovu suprugu.

Prema njihovim rečima, radi se o dobrom čoveku o kome svi imaju samo reči hvale.

- Pre sedam dana nepoznati razbojnici su provalili u kuću sveštenika Save, ali srećom tada nikoga nije bilo u kući. Razbojnici su tom prilikom odneli određenu količinu novca – rekao je jedan od meštana, koji nije želeo da mu spominjemo ime, i koji je dodao da je celo selo u strahu i da svi očekuju da će policija uskoro da uhapsi razbojnike.

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka je saopšteno da je sveštenik trenutno u stabilnom stanju i da će biti operisan.

- Metak je okrznuo lobanju i napravio manju frakturu lobanje i nagnječenje mozga - navela je načelnica Klinike za neurohirurgiju Vesna Ivanišević.

Iz Centra javne bezbednosti Doboj saopšteno je da je uviđaj u toku i da će po završetku moći da daju informacije o napadu na sveštenika.

(Izvor: Tanjug, Glas Srpske, SRNA / Foto: Glas Srpske)

 

 

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. jun 2012 | 14:49

    Zamolio bih vas da u buduce ne stavljate na tviteru najave clanka kao za ovaj- UBILI POPA! Kad u tekstu pise da ce biti operisan. Nadjite drugi nacin da privucete ljude da udju na sajt, ne ovakvim glupostima.

  • Tijana

    2. jun 2012 | 12:01

    Zao mi je, to je covek koji me je krstio. Jako je dobar. Ovo je strasno sta se desava i danas nje vreme! Stidite se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA