DANIJEL (13) SE UBIO JER VIŠE NIJE MOGAO DA TRPI MALTRETIRANJE U ŠKOLI: Njegovo oproštajno pismo će vas rasplakati (FOTO)

 
  • 14

- Jako mi nedostaje moj sin. Nijedno dete ne treba da prođe kroz ovo kroz šta je prošao moj sin - napisao je otac

Danijel Ficpatrik (13) iz Sjedinjenih Američkih Država ubio se vešanjem u četvrtak jer nije više mogao da idrži maltretiranje svojih vršanjaka u katoličkoj školi. U oproštajnom pismu koje je ostavio svojim roditeljima napisao je da se odustaje i da nastavnici nisu uradili ništa povodom vršnjačkog nasilja koje je trpeo.

DEČAK JE U ŠKOLI PREŽIVEO STRAVIČNO MUČENJE: A onda je objavljen snimak od kog strepi Balkan (VIDEO)

Škola nije odmah dala komentar, a otac dečaka, koji se isto zove i preziva kao sin, napisao je na svom Fejsbuk profilu status u znak podrške i zahvalio svim dobrim ljudima koji se mole za njegovog sina.

- Jako mi nedostaje moj sin. Nijedno dete ne treba da prođe kroz ovo kroz šta je prošao moj sin - napisao je.

VRŠNJAČKO NASILJE O KOME PRIČA ČITAV REGION: Pričaj, hoćeš da te nogom puknem? (VIDEO)

U katoličkoj školi koju je pohađao u državi Njujork dečaci su na času fizičkog na njega bacali lopte nazivajući ga pogrdnim imenima, niko nije želeo da se igra s njim, a roditelji osuđuju školu da nije uradila ništa povodom toga.

- Osećao se kao da je cela škola znala kada nailazi i da mu se svi smeju iza leđa. Ponižavali su ga - rekla je njegova majka.

U svom oproštajnom pismu rekao je da ga piše da ispriča svoj iskustvo iz katoličke škole koju je najpre hvalio, ali je naglasio da su se njegovi stari prijatelji promenili.

- Moj stari drugar Entoni me je zlostavljao zajedno sa četvoricom dečaka. Na kraju sam zbog Džona, jednog od njih, završio na X-zracima za mali prst jer mi ga je razbio. Žalio sam se nastavnicima, a oni nisu uradili ništa - naveo je u pismu tragično nastradali dečak.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    15. avgust 2016 | 08:43

    Zalosno...nije mnogo drugacije ni u nasim skolama verovatno!! Zato roditelji..pricajte sa svojom decom.

  • Mladen

    15. avgust 2016 | 09:15

    Glavni problem vrsnjackog nasilja je sto prosvetni radnici ne preduzimaju apsolutno NISTA da to sprece, a deca ocigledno nisu u stanju da tako nesto prijave bilo kome. KATASTROFA!

  • Darko

    15. avgust 2016 | 08:37

    Strasno i zalosno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA