Optuženo troje osumnjičenih iz "skenera" i "rezača"

 
  • 0

Postupajući po krivičnim prijavama, nadležna javna tužilastva u dosadašnjem toku postupka okončala su pojedine istrage i do sada optužila troje osumnjičenih

Protiv nekoliko uhapšenih u velikim antikorupcijskim akcijama "skener" i "rezač" nadležna tužilaštva su podigla optužnice, sa drugima su zaključeni sporazumi o priznanju krivice, a protiv većine osumnjičenih istrage su još u toku.

Postupajući po krivičnim prijavama, nadležna javna tužilastva u dosadašnjem toku postupka okončala su pojedine istrage i do sada optužila troje osumnjičenih.

Ukinut pritvor Zoranu Njegušu

Još u aprilu Tuzilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv sudije prekršajnog suda u Guči Miodraga Plazinića zbog krivičnog dela primanje mita.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa užičaninom Radetom Stakićem prema kojem je priznao krivično delo pranje novca.

On je bio osumnjičen u istrazi koja je i dalje u toku protiv bivšeg fudbalera Zorana Njeguša i još tri osobe.

Optužena je i Snežana Ćosić iz PIO fonda zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, a Predrag Nikolić za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

DETALJI POLICIJSKE AKCIJE GODINE U SRBIJI: Evo ko je sve i zbog čega uhapšen u AKCIJI SKENER!

Prema osumnjičenoj Ljiljani Urošević niško tužilaštvo je primenilo institut odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno oportuniteta.

Protiv svih drugih osumnjičenih u ovim akcijama protiv kojih su podnete krivične prijave nadležna tužilastva i dalje sprovode istrage o čijim će okončanjima i donetim odlukama javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju tužilaštva.

SVI UHAPŠENI U AKCIJI "REZAČ" NA SLOBODI: I Zorana Marković puštena iz pritvora

U akciji "rezač" koja je sprovedena krajem decembra, na teritoriji više gradova u Srbiji je uhapšeno 80 osumnjičenih, a u akciji "skener" sredinom marta uhapšeno je još 46 osumnjičenih za - mahom privredni kriminal, pranje novca i primanje i davanje mita.

Policija je podnela krivične prijave od kojih nijedna nije odbačena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA