BES(A)NI U SIJETLU: Mentalni bolesnik ubio petoro ljudi, a onda i sebe! (VIDEO)

 
  • 0

Pre nego što je izvršio samoubistvo, 40-godišnji Jan Li Stavicki zapucao po ljudima u kafiću, pa ubio ženu čijim je automobilom pokušao da pobegne

Pet osoba ubijeno je u Sijetlu, na severozapadu SAD, od kojih četvoro u jednom kafiću, a još jedna osoba prilikom otmice automobila, da bi zatim napadač izvršio i samoubistvo.

List "Sijetl tajms" naveo je da je naoružani napadač 40-godišnji Jan Li Stavicki bio živ kada je primljen u Medicinski centar "Harborvju" i da je kasnije preminuo, potvrdila je portparolka centra Suzan Greg, a prenela je agencija AP.

On je ušao u kafe "Rajzer espreso" u blizini Univerziteta Vašington u Sijetlu oko 11 sati po lokalnom vremenu, gde je pucao u četvoro ljudi, od kojih su dvoje preminuli na licu mesta.

Posle pola sata, Stavicki je ubio ženu u centru Sijetla i pobegao njenim crnim "mercedesom SUV".

Kada je policija primetila osumnjičenog nekoliko sati kasnije, oko dva-tri kilometra od napuštenog vozila, prišla mu je patrola i Stavicki je ispalio metak sebi u glavu, potvrdio je zamenik šefa policije Nik Mec, preneo je "Sijetl tajms".

On je bio živ kada je prebačen u kliniku, gde su on i još dve njegove žrtve kasnije preminuli.

AFP navodi da za sada nije poznat motiv dva napada, ali da je brat naoružanog napadača Endru rekao za "Sijetl tajms" da je Jan bio mentalno bolestan. 

(Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA