NEMAČKA POD BLOKADOM POLICIJE: Zbog straha od terorista, uvode se češće racije

 
  • 6

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke najavio ukidanje dvojnog državljanstva i pojačano prisustvo policije

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer predložiće u četvrtak nove mere bezbednosti, a policija je danas izvršilla niz racija u potrazi za osumnjičenima za terorizam u gradovima na zapadu zemlje.

HTEO DA NAPRAVI POKOLJ NA UTAKMICI BUNDESLIGE: U Nemačkoj uhapšen visoki funkcioner ISIS-a

Nove mere uključuju brže deportacije, ukidanje poverljivosti komunikacije između lekara i pacijenta u nekim slučajevima, javili su nemački mediji.

Ministar takođe planira da uvede "pretnju po javnu bezbednost" kao novi razlog za deporatciju migranta.

Lekarima će biti ukinuta obaveza poverljivosti u specijalnim slučajevima kako bi mogli da informišu vlasti u slučaju da neki od njihovih pacijenata predstavljaju potencijalnu pretnju za stanovništvo.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Očekuje se da će Mezijer iduće nedelje zajedno sa regionalnim ministrima unutrašnjih poslova iz vladajuće CDU i CSU potpisati i deklaraciju o daljim bezbednosnim i antiterorističkim meram, koje uključuju zabranu nošenja burke, dvojnog državljanstva i pojačano prisustvo policije u vozovima kao i na železničkim stanicama i aerodromima.

U međuvremenu, policija je danas izvršila racije u Severnoj Rajni -Vestfaliji, između ostalog u gradovima Duisburg i Dortmunt, a na meti su bili propovednici osumnjičeni za regrutovanje mladih za borbu u Sirji i Iraku.

Mere bezbednosti u Nemačkoj su podignute na visok stepen posle niza napada proteklog meseca, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA