RADIONICA ZA MALIŠANE U MUZEJU VUKA I DOSITEJA: Moći će i da provedu noć u jednom od najstarijih stambenih objekata

 
  • 0

U okviru radionice "Noć u muzeju" mališani će moći da provedu noć u vrećama za spavanje pod portretima Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića

U okviru manifestacije "Muzej u srcu grada", koju Narodni muzej u Beogradu tokom leta realizuje u Muzeju Vuka i Dositeja, za 13. avgust je planiran uzbudljiv program za decu uzrasta od sedam do 10 godina.

PRVI PUT U ISTORIJI: Stranica Miroslavljevog jevanđelja koja je nedostajala stigla iz Rusije u Beograd!

U okviru radionice "Noć u muzeju" mališani će moći da provedu noć u vrećama za spavanje pod portretima Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića. Tokom ove jedinstvene avanture moći će da nauče šta se nalazi u Muzeju Vuka i Dositeja i kako on izgleda tokom noći, uz niz kreativnih aktivnosti u društvu dva kustosa.

Kraj radionice i dolazak roditelja predviđen je sledećeg jutra u 10 časova, a prijavljivanje je obavezno na eduka@narodnimuzej.rs. Broj mesta je ograničen i prijavljivanje traju dok se mesta ne popune.

Utorkom u 12 i subotom u 17 časova su redovni termini za obilazak muzeja sa vođenjem kroz izložbenu postavku posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta.

Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima, a postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej. Pored toga petkom u 10 časova uveden je redovni termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku.

Program "Muzej za bake, deke i unuke" je petkom od 12 do 13 časova, a nedeljom od 12 do 14 časova je termin razervisan za proslavu dečjih rođendana.

Ulaznica u muzej je 200 dinara, za decu 100, dok je nedeljom ulaz besplatan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA