SKANDAL U VALJEVU: Političar IŠAMARAO romskog dečaka zato što je SVIRAO HARMONIKU

Policija je uzela i snimak video-nadzora, na kom se vidi fizički kontakt

  • 11

Protiv službenika Gradske uprave u Valjevu N. I. policija je pokrenula istragu zbog sumnje da je u centru ovog grada 21. jula udario šamar romskom dečaku jer je svirao harmoniku.

Romski dečak, koji često sedi ispred Gradske kuće i svira harmoniku, kaže da mu je N. I. najpre pretio "da će polupati i njega i harmoniku", a zatim ga zaista i udario. piše Blic.

Najpre se požalio majci da mu službenik preti, a kada se vratio da nastavi sa svirenjem, njega je N. I. uhvatio jednom, a drugom rukom mu udario šamar dok je sve to gledala njegova bespomoćna sestra i vrištala.

POPILA ŠAMARČINU UŽIVO: Maskirani muškarac napao novinarku na protestima (VIDEO)

Policija je uzela i snimak video-nadzora, na kom se vidi fizički kontakt.

Roditelji dečaka su bili kod zastupnika romske populacije u Gradskoj upravi Vladimira Pantića, koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru.

Svekar opalio snajki ŠAMAR nasred svadbe: svatovi ostali ZABEZEKNUTI (VIDEO)

- Ako se ispostavi da je u pitanju osoba koja radi u Gradskoj upravi, očekujemo najstrože sankcije. Od Gradske uprave, koja je zadužena za svoje građane i rešavanje socijalnih pitanja, ne očekujemo da šamara romsku zajednicu u Valjevu – rekao je Dragan Gračanin iz lokalnog Centra za integraciju Roma.

HAOS U PROGRAMU UŽIVO: Lupila dečku šamar nasred Trga republike u Beogradu (VIDEO)

Službenik N. I., koji radi u Odeljenju za razvoj, od tog dana ne dolazi na posao, ali je potrebno da dostavi pismenu izjavi, a Gradska uprava će postupiti po zakonu čim dobije kompletan policijski izveštaj o ovom slučaju.

GO SDPS, čiji je službenik član, ogradio se od celokupnog slučaja, a Dragana Terzić, predsednica stranke Rasima Ljajića u Valjevu, rekla je da je službenik N. I. podneo neopozivu usmenu ostavku s te funkcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlobica

    31. jul 2016 | 18:29

    Vecina trpi teror manjine. Neka ide na njivu pa neka tamo razvlaci harmoniku, a ne ispred gradske kuce. Maltretira ceo grad, a sta je po nacionalnosti to nije bitno.

  • Opa bato

    31. jul 2016 | 14:34

    Lično, ne volim sviranje ispred prodavnica i prosjačenje, ali ovog političara treba išamarati.

  • Maestro

    31. jul 2016 | 14:25

    Pa on je vlast, on može sve. Uskoro će proširiti listu, verovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA