"ŠEST SATI ČEKALA DA JE PREGLEDAJU, PA UMRLA": Stravične tvrdnje muža koji je ostao bez žene!

 
 ≫ 
  • 9

Snežana se požalila se da ne može da diše i da ima jaka gušenja

S. I. (63) satima se gušila i povraćala u čekaonici bolnice u Pančevu, ali nikoga nije bilo briga, rekao je kroz suze S. I., čija supruga je preminula čekajući na pregled.

DRŽI SE NIXO: LEKARI su mu rekli da ga čekaju invalidska kolica, a onda je uzeo stvar u svoje ruke i STAO NA NOGE! (VIDEO)

- Satima je povraćala i gušila se u čekaonici, ali nikoga nije bilo briga. Moja supruga je bila borac, imala je želju za životom, ali ni ona nije mogla da izdrži ovoliki nemar lekara! Izgubio sam druga, ostao sam sam. Sin (20) je izgubio majku. Međutim, najviše boli činjenica da do toga nije moralo da dođe. Ona bi danas bila sa nama da su je lekari pregledali i ukazali joj pomoć na vreme! - ističe S.

U sredu ujutro, prema njegovim rečima, požalila se da ne može da diše i da ima jaka gušenja. Bila je bleda, a nakon nekoliko koraka bi se umorila i morala da sedne. Sava joj je pomogao da stigne do Doma zdravlja u Deliblatu, gde su joj dali uput za odeljenje pulmologije u Opštoj bolnici u Pančevu, prenosi Kurir.

Foto: FreeDigitalPhotos//Naypong Foto: FreeDigitalPhotos//Naypong

- Vratili smo se kući. Moja supruga je legla u krevet i rekla: „Ne mogu da idem u bolnicu. Lepo mi je u mom krevetu. Osećam se jako loše, kao da sam na samrti.“ Naterao sam je. U bolnicu smo stigli oko 10.30. Urađen joj je rendgen i rečeno nam je da sačekamo pregled kod lekara - kaže S. I.

Ističe da su čekali unedogled i da je njoj bilo sve gore.

- Molio sam da je prime, ali rekli su mi da mora da sačeka. U međuvremenu, pored nas su prolazili lekari i medicinske sestre i videli su koliko joj je loše. Nikoga nije bilo briga. Zaustavila se samo jedna sestra, koja ju je pitala: „Gospođo, šta vam je? Sad ću da zovem pomoć." Kad se vratila, rekla je da je doktorka na odeljenju i da će sići tek u 16 časova - objašnjava ogorčeno S. I. za Kurir.

 

Foto-ilustracija: Uglješa Rašević Foto-ilustracija: Uglješa Rašević

Međutim, nije došla ni tada. Moja supruga primljena je tek oko 17.30 sati. „Njoj su usta pocrnela, umreće!“, rekla je doktorka i pozvala kolege. Počeli su da je reanimiraju, malo se povratila.

-„Znaš li za sebe?“, pitao sam je. Gledala me je uplašeno i rekla: „Znam.“ Rekli su mi da izađem. Petnaestak minuta kasnije doktorka koja ju je primila izrazila mi je saučešće. Rečeno mi je da je u pitanju plućna embolija. Pozlilo joj je ponovo i njeno srce nije izdržalo. Bila je jaka, toliko sati se borila sama, bez terapije. Da je primljena ranije, bila bi živa! - kroz suze je rekao S. I. koji se plaši da bolnica pokušava da zataška ovaj slučaj, jer prilikom preuzimanja tela nije dobio nikakvu dokumentaciju o njenoj bolesti, a nije urađena ni obdukcija.

Lekari zabrinuti zbog sve većeg broja dece koja im se javljaju sa hroničnim tegobama

V. d. direktora ove bolnice u Pančevu, kaže da je odmah formirao komisiju koja će ispitati šta se tačno desilo:

- Rezultati istrage koju sprovodi petočlana komisija biće poznati početkom sledeće nedelje. U ovom trenutku, budući da nisu poznate sve okolnosti, ne mogu da komentarišem ovaj slučaj.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dziber iz beograd

    24. jul 2016 | 09:54

    Doktori sami odredjuju kad ce da dodju na posao

  • Olja

    24. jul 2016 | 12:06

    MOja majKA JE 4sata i 20 min umirala u kuci, jer je doktorka kucne nege majci koja je alergicna kojoj su se javili plikovi po licu i telu, koja se gušila, imala ubrzan rad srca i pulsa dala Longacef u infuziji i otišla. Majci je loše zovem hitnu kažu "prislonite telefon majci na usta da cujem kako majka diše zovite kucnu negu. Zovem tu doktorku koja joj je dala Lögacef koja mi kaže" nemoj da se vezuješ za mene i hitnu pomoč, nece meni hitna da pravi raspored gde cu da idem" molim je da dodje, jer majka umire , ta doktorka je dovela u stanje anafilaktickog šoka , ona dolazi posle sat i 20 min i Beži, .ZDRAVSTveni inspektor kaze " nije moj zadatak da utvrdjuje m da li je vaša majka pravilno lecena, meni je doktorka simpaticna onako sitna I ja moram da štitim struku" Ministre Zdravlja Zlatibore Lönčar odredi dan za prijem da čuješ šta rade lekari., da cuješ o njihovoj bahatosti i ne znanju. Ti to vec znaš zato vaše porodice se ne lece ovde vec u inostranstvu.

  • Samoneko

    24. jul 2016 | 15:54

    Sramota, saucesce porodici i ogromna snaga da se izbore za pravdu, molim i novinare pritisnite ih sve, gomila ovakvih slucajeva, znam ja da su se oni nagledali svega ali takodje su se i zakleli da ce leciti nas obicne smrtnike niko ih ne vuce za rukav da rade u drzavnim ustanovama neka rade privatno Sram da vas bude ministre sta ste dozvolili, bitno da svi znaju da reaguju kad se na vreme ne uplati zdravstveno svi su onda azurni, a ljudski zivot je nula, mnogo me je razljutilo ovo sto sam procitala, molim se da ovo bude poslednji nemar lekara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA