SUPRUGA POGINULOG PADOBRANCA: Umro mi je na rukama!

 
  • 0

Nije isključeno da je vetar tokom skoka promenio pravac i uticao da Goran Ranković snažno udari u tlo i nastrada

Svetlana Ceca Ranković supruga srpskog padobranca Gorana (45), koji je prilikom skoka iz helikoptera poginuo u mađarskom gradu Šiofok, kaže isprekidanim glasom, brišući suze, da njen suprug "šta god da je radio, bio je uspešan u tome i da im je kuća uvek bila puna prijatelja, jer je voleo ljude. Sve u životu je delio sa svojim najmilijim".

Kuća porodice Ranković u novosadskom naselju Adice, gde je Goran živeo sa suprugom Svetlanom, sinom Ilijom i ćerkom Nikolinom, juče je bila puna rođaka i prijatelja.

Slomljena bolom i tugom, Goranova supruga nepomično je sedela za trpezarijskim stolom, neprestano pričajući o čoveku koga je neizmerno volela.

- Često je Goran odlazio u Mađarsku, gde je padobranom skakao, jer u Srbiji za takve skokove ne postoje adekvatni uslovi. Želeo je da bude neko ko će mladim padobrancima preneti iskustvo i stvoriti uslove za bavljenje padobranstvom i u našoj zemlji. Za veoma kratko vreme je imao 800 skokova, što svedoči o njegovoj neizmernoj ljubavi prema padobranstvu - priča Svetlana.

Ona dodaje da je stalno putovala sa suprugom, a pred 1. maj je takođe sa suprugom bila na aerodromu gde je Goran tragično stradao.

- Pred prvomajske praznike smo takođe bili na tom aerodromu. I tada je duvao jak vetar, ali ovaj put nije isključeno da je vetar tokom skoka promenio pravac. Goran je sa učenikom koji se bezbedno prizemljio izvodio zajednički skok. Iz još uvek nepoznatih razloga on je snažno pao i udario o tlo, iako tokom spuštanja ništa nije nagoveštavalo da će se tako nešto desiti. Videla sam pad i odmah otrčala na mesto gde se spustio padobranom - priča Svetlana.

Prema njenim rečima Hitna pomoć je brzo stigla, a za nju je svaki trenutak predstavljao pravu večnost. Iako je ekipa Hitne pomoći odmah započela sa reanimacijom, Goranu, nažalos,  pomoći nije bilo.

Pilotirao i ronio

Tokom petogodišnjeg padobranskog iskustva Goran je položio i dobio mnogobrojne sertifikate, a znanje je želeo da prenese na buduće generacije. Mlade kolege je tokom skokova snimao, što je činio i poslednji put. I sopstvenu decu je pokušao da obuči za padobrance, ali nijedno od njih nije pokazalo posebno interesovanje, iako ćerka Nikolina do sada ima preko 20 skokova, dok sin Ilija ima nešto manje. Osim padobranstvom, bavio se pilotiranjem i ronjenjem.

(D.Z./Alo)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA