VELIKA IZMENA U SAOBRAĆAJU DO 1. OKTOBRA: Evo koji će put biti ZATVOREN!

 
  • 0

Do 1. oktobra, zbog potrebe izgradnje robne kuće IKEA, doći će do izmene u režimu obavljanja saobraćaja na delu državnom putu I/A reda broj 1, od naplatne rampe Bubanj Potok do izlaza Tranšped

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, ali se veći broj vozila, shodno kraju radne nedelje, očekuje već u prvim popodnevnim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Iz tog saveza savetuju vozačima opreznu vožnju zbog očekivano velikog opterećenja i većeg broja vozila na Ibarskoj magistrali, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Veći protok vozila je i na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova, Sirig i Nais zbog čega su u toku dana moguća zadržavanja od 15 minuta. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, zadržavanja trenutno ima na graničnim prelazima Gostun i Špiljani, na izlazu iz zemlje, između 30 i 60 minuta, dok je ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš saobraćaj pojačan, ali za sada bez čekanja. Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, ističe AMSS.

Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMS S navodi da će do 1. oktobra, zbog potrebe izgradnje robne kuće IKEA, doći do izmene u režimu obavljanja saobraćaja na delu državnom putu I/A reda broj 1, od naplatne rampe Bubanj Potok do izlaza Tranšped, u pravcu ka Nišu. Za vreme radova biće zatvorena vozna i zaustavna traka u pravcu ka Nišu u dužini od 500 do 1.500 metara. Od 25. jula doći će do obustave saobraćaja na državnom putu II B reda broj 313, na deonici Rakovac-Zmajevac, zbog radova na urgentnom održavanju puta.

Saobraćaj se za vreme obustave preusmerava prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na državni put I B reda broj 21, državni put II A reda broj 119, lokalni put preko Fruške gore-Partizanski put i ulice kroz naseljena mesta. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom. Do 25. jula nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

AMS S podseća da je od 19. jula zbog obezbeđenja radova na izgradnji auto-puta E-80, na snazi izmena režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, na deonici Prosek-Bancarevo, na delu obilaznice oko Niša ka Pirotu, u zoni Malčanske petlje, u smeru Niš -Pirot. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz desne kolovozne trake , smera Niš - Pirot se preusmerava u preticajnu saobraćajnu traku smera Pirot - Niš.

Do 1. avgusta u periodu od 07:00 do 17:00 časova, zbog radova na pojačanom održavanju, obustavljen je saobraćaj na državnom putu IIA reda broj 174, ulice Karađorđeva i Živojina Mišića. Saobraćaj je preusmeren na druge gradske ulice, prema postavljenoj adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Do 1. avgusta će, takođe, biti obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda. Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore. Saobraćaj je obustavljen zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342, na deonici Ub - Popučke - Iverak, a aletrenativni put je Ub - Slovac - Valjevom dodaje AMS S.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA