Otvorena pošta u župskoj Subotici, uz poseban dar meštanima – internet kutak (FOTO)

 
  • 8

U ovom župskom selu otvorena je 29-ta poslovnica u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje"

Uz prisustvo brojnih meštana, kao i predstavnika lokalne samouprave, Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije", danas je pustio u rad poštu 37272 Subotica i u okviru nje besplatan internet kutak.

- U ovom župskom selu otvaramo 29-tu poslovnicu u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje". Ima ljudi u Srbiji kojima je teško i da broje do 29, a Pošta od početka godine uspeva svake nedelje da otvori po jednu poslovnicu. Tako budimo privrednu aktivnost Srbije, jer smo do sada sa više od 100 preduzetnika u ovoj akciji potpisali ugovore o poslovnoj saradnji. Mi dajemo primer i očekujemo da će i ostali da nas prate - istakao je Krkobabić.

Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Aleksandrovac, zahvalio je Pošti Srbije što spoznaje nasušne potrebe građana i ovakvim potezima im pruža konkretnu podršku.

- Ovo je prelepa akcija. Hvala vam što vraćate život u naša sela, jer Pošta je jedan od veoma značajnih elemenata za održivi razvoj seoskih sredina. I Pošta, kao i naša lokalna samouprava, sve čini da bismo obezbedili što veći kvalitet života za naše građane i smanjili razlike između seoskih i gradskih naselja - rekao je Stajkovac.

Foto: Promo Foto: Promo

Da je pošta praktična i korisna stvar za svakodnevnicu građana, potvrdio je i Dragan Minaković, predsednik Saveta MZ "Subotica", koji je i potpisao inicijativu za njeno otvaranje.

- Hvala vam što ste izašli u susret našem narodu. Danas smo dobili poštu, sutra ćemo obnoviti zadrugu i sve redom što nam treba - kazao je Minaković.

Oko 2.000 stanovnika Subotice i seoskih naselja Novaci, Donje Zleginje i Gornje Zleginje, na poštu se mogu osloniti u svim važnim aktivnostima i sa sigurnošću znati da će u lancu usluživanja sve biti okončano na vreme, brzo i kvalitetno.

Foto: Promo Foto: Promo

Osim što je tradicionalno mesto za obavljanje raznih vrsta plaćanja, za slanje pošiljaka i robe, Pošta ide i u korak s novim vremenom, te je Subotičanima poklonila besplatan internet kutak, čime je ovo selo postalo deo "globalnog sela".

KRKOBABIĆ ZA TELEGRAF: Zakon važi za sve, neću više biti direktor "Pošte"

Jedna od posebno lepih strana akcije "52 pošte za 52 nedelje" je Poštino partnerstvo sa lokalnim upravama i stanovništvom, što je i ovde slučaj - meštani Subotice i okolnih naselja su sopstvenim sredstvima podigli zgradu, a radnici Pošte Srbije su prostor priveli nameni, pretvorili ga u lep i funkcionalan ambijent po meri korisnika i informatički ga povezali u jedinstvenu poštansko-tehnološku aplikaciju Post-tis.

Foto: Promo Foto: Promo

NASTAVAK AKCIJE "52 POŠTE ZA 52 NEDELJE": Lučica kod Požarevca dobila poštu i internet kutak (FOTO)

Još jedna poštanska ispostava na raspolaganju, dobra je vest i za privrednike ovog dela Rasinskog okruga, jer mogu da računaju na lakše i isplativije poslovanje. Tako su i prvi korisnici poštanskih usluga bili vinarija "Braća Rajković" i privatno preduzeće "Agacija", potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije "Post-ekspres za 99 dinara", koja je zbog velikog interesovanja produžena do kraja septembra.

Pogledajte i TNOW prilog:

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    15. jul 2016 | 18:58

    52 poste za 52 nedelje, bogani ako tako nastave svaka kuca imace svoju postu, dali poste bas nedostaju srbiji?

  • TIHOMIR

    15. jul 2016 | 21:33

    Gospodine Krkobabicu, pozdravljam Vase napore da svako mesto u Srbiji dopije postu. A stacemo ss mestima gde je jrdna posta nedovoljna obzirom na broj stanovnika. Na primer, u NOVOJ PAZOVI koja ima oko trideset hiljada stsnovnika postoji samo jedna posta i sa samo dva saltera za isplate,uplate, i na njima je uvek velika guzva tsko da gradjani izrazavaju vrliko nezadovoljstvo na racu Vase firme. Pitam Vas koji je problem da se u NOVOJ PAZOVI otvori jos jedna posta, ili jos bolje stedionica, obzirom na veloki broj penzionera koji kod Vse firme, a privrednici kojih nije malo obzirom da se u N. Pazovi nalazi i veoma razvijena industrijska zona, pa bi mogli ga finansijeke transankije obavljati putem Vase stedionice koja bi bila otvorena u NOVOJ PAZOVI.

  • Cune

    20. jul 2016 | 13:22

    Koliko znam Posta nije privatno preduzece pa da pravi dilove sa privatnicima koji daju prostor za postu. Posta posle placa rentu ili obratno, dilovi do besvesti pod parolom da narodu bude lakse. koja su to foliranja ???????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA