Novi temperaturni šokovi: Danas PLUS 37, za vikend 16 STEPENI MANJE!

 
  • 0

- Maksimalna temperatura danas će biti od 33 do 38 stepeni, a u Beogradu oko 35. U sredu će takođe biti pakleno, a poslepodne osveženje sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, dok će drastičan pad temperature stići u subotu i nedelju - kaže Đurić

U Srbiji se do četvrtka očekuju paklene vrućine sa temperaturama do 38 stepeni. Posle dva vrela dana, stiže osveženje sa pljuskovima i grmljavinom, a drastično zahlađenje čeka nas za vikend, kada će temperatura biti svega 21 stepen.

DANAS ĆEMO UMIRATI OD VRUĆINE: Paklene temperature u celoj Srbiji

Metereolog "Weather2 Umbrella", Đorđe Đurić navodi da će za vikend teperatura pasti čak 17 stepeni.

- Maksimalna temperatura danas će biti od 33 do 38 stepeni, a u Beogradu oko 35. Najtopliji gradovi biće Ćuprija, Leskovac i Niš, gde će temperatur dostizati 38 stepeni. U sredu će takođe biti pakleno, a poslepodne osveženje sa kratkotrajnom pljuskovima i grmljavinom, dok će drastičan pad temperature stići u subotu i nedelju - kaže Đurić.

Danas sunčano i toplo, do 36 stepeni

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On navodi da će se već od srede vreme polako kvariti.

- U poslepodnevnim satima u četvrtak biće kiše na severu, a poslepodne i u drugim krajevima Srbije. Temperatura će pasti za nekoliko stepeni, dok se u petak i subotu i očekuju pljuskovi sa grmljavino širom zemlje  - objašnjava meteorolog i dodaje:

- U petak će najviša temperatura biti 23, a u subotu živa u termometru pasti svega na 21 stepen. Od ponedeljka stabilizacija vremena i ponovo letnje temperature.

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović kaže da će današnji i sutrašnji dan verovatno biti najtopliji u toku leta.

- Još jedan ovakav talas očekujemo od 5. do 10. avgusta. kada že tempertura biti oko 38 stepeni. Međutim za sada nema izgleda da ćeo tokom leta iati temperature od 40 i više stepeni - ističe Todorović.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA