DOBRO DOŠLI U POZORIŠTE: Najava za treći "Teatar u tvrđavi" (FOTO)

 
 ≫ 
  • 0

Na repertoaru su dela Vilijema Šekspira, Bertolda Brehta, Majkla Frejna, a od domaćih stvaralaca, publika će moći da vidi dela Dobrice Ćosića, Brane Crnčevića i Branka Ćopića

Pozorišni festival "Teatar u tvrđavi" u Smederevu, ovog jula proteći će u znaku velikih pisaca. Festival u svom trećem izdanju, vrata drevne tvrđave otvoriće od 6. do 11. jula, pod sloganom "Dobrodošli u pozorište".

Na repertoaru su, kako to ističe predsednik Organizacionog odbora festivala Radoslav Pavlović, dela svetskih klasika Vilijema Šekspira i Bertolda Brehta, uglednog autora Majkla Frejna, a od domaćih stvaralaca, publika će moći da vidi dela Dobrice Ćosića, Brane Crnčevića i Branka Ćopića.

Predstave koje će biti odigrane su: "Julije Cezar", "Čovek je čovek", "Iza kulisa", "Valjevska bolnica", "Kafanica, sudnica, ludnica" i "Magareće godine". Režirali su ih značajni srpski reditelji: Jug Radivojević, Kokan Mladenović, Slavenko Saletović, Miroslav Trifunović, Marko Manojlović i Anđelka Nikolić.

Manifestacija ''SMEDEREVSKA JESEN'' spremila bogat sadržaj za sve posetioce!

Glumce koje će smederevska publika moći da vidi, na letnjoj sceni Malog grada Smederevske tvrđave, predvode Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Aleksandar Radojičić, braća Sergej i Bane Trifunović, Ivan i Aneta Tomašević, Marko Živić i mnogi drugi. Predstave izvode naša renomirana pozorišta iz Beograda, Sombora, Kruševca, Šapca i Zrenjanina.

Foto: Promo Foto: Promo

U Smederevu počela sezona kupanja: Bazen spreman za vrelo leto (FOTO)

Sve predstave su u konkurenciji za "Najbolju predstavu festivala" po oceni stručnog žirija. Na festivalu se dodeljuje i nagrada "Mlada nada", opet po oceni stručnog žirija i po oceni publike, "Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje".

Pokrovitelj Festivala je Grad Smederevo, a realizuje ga Centar za kulturu.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA