Kralj paradajza je francuski jabučar Sen pjer,ukusan,aromatičan sipkave strukture i bez kočanjke.problem je što posle berbe posle dva tri dana naglo omekša,trebagabrati u fazižuto-crveno i izdržaće i petdananepodnositransport.Hibridi traju i deset dana na tezgi,bez hladnjače,tvrdi is kočanjkom,plastikaneri sugrađenim ribljim genom,radi bolje otpornosti naniže temperature,daklem GMOJedinoje hibridDžersipribližan jabučaaru,alije seme skupo tega proizvođačiizbegavaju
Dugo sam prolazio skoro svakodnevno,
kroz jedno selo.
Rekoh baki ispred kuće.
Prodavala je povrće i voće.
Ja bih vam dao dvostruku cenu.
Za paradajs koji i vi u kući jedete.
Ne treba. Reče.
Po istoj ceni će biti.
Samo mene tražite.
I tako bi do rane jeseni.
A onda mi reče jednog dana.
Nemamo više nažalost.
Samo imamo onaj iz njive....
Uzalud.
Uzalud .
Uzalud.
Prskaju ga hemijom do oktobra.
Za brzo sazrevanje.
O periodu i količini otrovçine niko od paora nema pojma
Na kraju urade sa "totalom" oberu i prodaju.
Lep crven.
Kada ga presečeš kao tikva.
O ukusu i mirisu da ne govorimo. .
Analitičar
Kralj paradajza je francuski jabučar Sen pjer,ukusan,aromatičan sipkave strukture i bez kočanjke.problem je što posle berbe posle dva tri dana naglo omekša,trebagabrati u fazižuto-crveno i izdržaće i petdananepodnositransport.Hibridi traju i deset dana na tezgi,bez hladnjače,tvrdi is kočanjkom,plastikaneri sugrađenim ribljim genom,radi bolje otpornosti naniže temperature,daklem GMOJedinoje hibridDžersipribližan jabučaaru,alije seme skupo tega proizvođačiizbegavaju
Podelite komentar
Duki st.
Dugo sam prolazio skoro svakodnevno, kroz jedno selo. Rekoh baki ispred kuće. Prodavala je povrće i voće. Ja bih vam dao dvostruku cenu. Za paradajs koji i vi u kući jedete. Ne treba. Reče. Po istoj ceni će biti. Samo mene tražite. I tako bi do rane jeseni. A onda mi reče jednog dana. Nemamo više nažalost. Samo imamo onaj iz njive....
Podelite komentar
Duki st.
Uzalud. Uzalud . Uzalud. Prskaju ga hemijom do oktobra. Za brzo sazrevanje. O periodu i količini otrovçine niko od paora nema pojma Na kraju urade sa "totalom" oberu i prodaju. Lep crven. Kada ga presečeš kao tikva. O ukusu i mirisu da ne govorimo. .
Podelite komentar
op
ja biram samo sitan i ne mogu da pogrešim.
Podelite komentar
Jovan Deribaba
Dok smo mi Srbi uzgajali paradajz drugi su živeli u neznanju. To mora isto da se kaže.
Podelite komentar
Jale
Paradajz ne mirise vec godinama tako da potraga je uzalud!
Podelite komentar
Gaga
@Jale
I, ne samo paradajz, već i paprike, krompir, ostalo povrće i voće, niti mirišu, niti imaju ukus koji su, nekada imali
Podelite komentar
Aleksandar
dobra baba na slici
Podelite komentar