POSTANITE EKSPERT U BIRANJU PARADAJZA: Treba da bude naboran oko peteljke, da miriše i... (FOTO)
Dobro je na pijacama birati stare sorte kao što je jabučar, a njihova karakteristika je različita veličina svakog ploda
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Analitičar
Kralj paradajza je francuski jabučar Sen pjer,ukusan,aromatičan sipkave strukture i bez kočanjke.problem je što posle berbe posle dva tri dana naglo omekša,trebagabrati u fazižuto-crveno i izdržaće i petdananepodnositransport.Hibridi traju i deset dana na tezgi,bez hladnjače,tvrdi is kočanjkom,plastikaneri sugrađenim ribljim genom,radi bolje otpornosti naniže temperature,daklem GMOJedinoje hibridDžersipribližan jabučaaru,alije seme skupo tega proizvođačiizbegavaju
Duki st.
Dugo sam prolazio skoro svakodnevno, kroz jedno selo. Rekoh baki ispred kuće. Prodavala je povrće i voće. Ja bih vam dao dvostruku cenu. Za paradajs koji i vi u kući jedete. Ne treba. Reče. Po istoj ceni će biti. Samo mene tražite. I tako bi do rane jeseni. A onda mi reče jednog dana. Nemamo više nažalost. Samo imamo onaj iz njive....
Duki st.
Uzalud. Uzalud . Uzalud. Prskaju ga hemijom do oktobra. Za brzo sazrevanje. O periodu i količini otrovçine niko od paora nema pojma Na kraju urade sa "totalom" oberu i prodaju. Lep crven. Kada ga presečeš kao tikva. O ukusu i mirisu da ne govorimo. .