NAJSREĆNIJA JE KAD IMA DOVOLJNO RAKETA: Baka Stanka planira OVO da radi bar još 10 leta! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 10

- Namestiš brzinu, brzo uključiš i paalii - objašnjava baka kako se puca na oblake

Nije neobično što danas, među strelcima, u protivgradnoj zaštiti ima žena. Ali jedna među njima jeste neobična - ona dejstvuje na Ponikvama, iznad Užica, ima 76 godina, a na oblake puca duže od tri decenije. I dok neki, zbog neredovnih primanja, odustaju od ovog posla, ona se ne predaje.

Užička Ani nema četiri pištolja, ali ima čitavu raketnu stanicu. Život je posvetila borbi protiv gradonosnih oblaka, osmatranju neba i čuvanju narodne imovine. Zato se Stanka od radio-stanice ne odvaja.

- Ovo je najpreče, ovo je najveća briga. Kad mi uzmu radio-stanicu u septembru, razduže te, nema... Saživeo si se ti sa tom stanicom i gotovo - kaže Stanka Ristić, strelkinja protivgradne stanice na Ponikvama.

Za bolest nema vremena, život je, kaže, nikada nije mazio. Najsrećnija je kada ima dovoljno raketa.

- Bitno je da ovaj narod odbraniš od grada. Nisu bitne pare, nisu bitne - bitan je onaj posao kad radiš da ga ceniš. Ja sam znala da oni plaćaju 4.000 dinara, pa šta ću - govori Stanka.

TORNADO IZ PANČEVA STIGAO DO RUSIJE: Tamo je sravnio sve pred sobom! (FOTO) (VIDEO)

Uprkos godinama, a 80-toj se bliži, još je hitra i pouzdana. O svom poslu govori sa mnogo elana.

- Namestiš brzinu, brzo uključiš i paalii - objašnjava baka kako se puca na oblake.

Slatko ćete se nasmejati kada vidite kako je ovaj Beograđanin zaštitio svoj mercedes od grada (FOTO)

U životu između neba, tmurnih oblaka i plodnih njiva i voćnjaka, Stanka je pronašla svoje zadovoljstvo. Srećna je kad kažu da je spasla njive i kad se sa Ponikava čuju njene rakete.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Kad bih živela još 10 godina ne bih napuštala - ne bih, i da, što vikali, pokoljence da dođem ovde ako budem bila sposobna da ubacim rakete i da radim - govori kroz osmeh ova 76-godišnjakinja.

Video o baka Stanki pogledajte ovde.

(Telegraf.rs / Izvor: rts.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    22. jun 2016 | 22:12

    Желим скромној и симпатичној баки,дуг живот уз добро здравље и посао који воли....

  • Pera Svrdlo

    22. jun 2016 | 23:44

    Bravo Bako. Jos da ima para za rakete sve bi bilo bolje. Al ima pera za foteljase: Sasu Jankovica,Pajtica,Bajatovica... Joj kolko ih ima a narod grca li grca. Deri Vucicu ako smes ove sto primaju stotine hiljade i ne diraj sirotinju: penzionere. Nek drzava zivi od bogatasa a ne sirotinje. Da ima para i za rakete kad je nevreme da se sacuva to sto je mukom uradjeno i da se prehrani narod. Seci prmanja foteljasima koji nista ne rade. A pomogni ovu baku i slicne.

  • Roki

    22. jun 2016 | 23:12

    Skandal Država podstiče rad na crno,protivgradni strelci nisu prijavljeni na obavezno socijalno i penziono osiguranje sta onda ocekivati od privatnih poslodavaca kada Država ima radnike na crno na tako odgovornim mestima!Kako im isplaćuju novac iz budžeta? A i to je mizerno 4000din mesecno za dezuranje 24 sata!Bravo važno je da kafa u skupštini kosta 7 din.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA