KONKURS za učešće u umetničkoj kolonizaciji NIŠKE TVRĐAVE!

 
 ≫ 
  • 2

Projekat će se realizovati u okviru Nišville Jazz festivala, a pravo učešća imaju umetnici do 36 godina

Nišville fondacija i Udruženje umetnika ARTEF pozivaju mlade stvaraoce do 36 godine koji se izražavaju u formi skulpture i slike da se prijave na konkurs za učešće na prvoj umetničkoj kolonizacijiniške Tvrđave pod nazivom „ART TO GO JAZZY“.

Projekat će se realizovati u okviru Nišville Jazz festivala i održaće se ispred izgorelih ateljea u trećem koridoru niške Tvrđave.

Konkurs je namenjen stvaraocima iz zemlje i inostranstva, jer težimo da ovim projektom na zaista ubedljiv način predstavimo i realizujemo ideju multikulturalnosti, multiuniverzalnosti i multipovezanosti različitih izraza i formi na jednom mestu.

Konkurs za 300 volontera na Nišvillu 2016

Konkurs je otvoren od 21. juna i trajaće do 10. jula 2016. godine. Potrebno je dostaviti kratku biografiju sa tri rada iz oblasti skulpture ili slike, sa informacijama o nazivu, dimenzijama i tehnici u PDF formatu na email adresu: arttogojazzy@gmail.com. Nepotpune prijave neće biti razmatrane, kao i one koje pristignu posle isteka konkursa.

Promo Promo

Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. jula, na zvaničnom sajtu Nišville festivala -  www.nisville.com i na zvanićnoj facebook stranici Udruženja umetnika ARTEF www.facebook.com/artef.nis.

Ideja za mesto održavanja kolonije potekla je iz potrebe da se skrene pažnja na ateljee koji od 2003. godine stoje kao ruglo i ružan podsetnik o stavu i načinu na koji se nadležne institucije ophode prema umetnicima, a ovde i autorima sa reputacijom istaknutih umetnika čiji su radovi zajedno sa zidinama izgoreli.

Motiv za pokretanje ovog projekta je pre svega angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i aktuelizaciju umetnosti kao i predstavljanje umetnosti van galerijskog prostora. Saradnja umetnika okupljenih na jednom mestu rezultiraće razmenom iskustava, otvorenim raspravama o umetnosti i kulturi danas, o ambijentu i konzumentima kulture, te i o nužnoj potrebi za implementiranje vrhunske umetnosti i kulture u sve pore našeg društva.

Od naših učesnika očekivaće se da svoje radove prilagode ideji festivala. Tematska odrednica je jazz kao sloboda umetničkog izražavanja, odatle i potiče naziv projekta „ART TO GO JAZZY“.

Autorima koji učestvuju, pored komunikacije sa publikom, u okviru kreativnog procesa produkcije, pružićemo promociju kroz izložbu, a u narednim godinama njihova dela poslužiće za nagradni fond festivala gde će svako od njih dobiti potvrdu u čijem je vlasništvu njihov rad.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    5. jul 2016 | 09:39

    Stvarno nisam od onih koji odmah kude i kritikuju... ali... Lepo je sto se nesto novo pokrece, sto se skrece paznja na unistene, izgorele ateljee.. ali sta ce biti posle kolonije... tesko nesto. Takve stvari se resavaju na drugim mestima. Da li e neko od prolaznika, posebno stranaca da zna za spomenuti problem? Tema klonije je mogla da bude bas ta.. rusenje, degradiranje umetnika, nemanje prostora za rad, gradskih ateljea ali se ipak i tema prilagodila onome sto narod vise voli... kao i sam naziv kolonije i konkursa i opet rezime STA UMETNICI IMAJU OD SVEGA TOGA??? Kada se organizuju likovne kolonije po Evropi, to se radi da I umetnik dobije bar idealne uslove za rad, bar tri obroka, prenociste, komplet materijal I izlozba sa KATALOGOM! Negde cak i dzeparac! Sto je najgore vi cete poklanjati ove slike. Jel nagrada to sto ce slika nekome da ode??? Opste je poznata stvar da se kolonije u Srbiji organizuju da: 1. sto krace traje (da bi se ustedelo na hrani, picu itd.) 2. da se uzme sto veci broj slika ili bar da je format veliki Naci cete neke mlade koji su daleko ispod 30 godina.. Srecno.

  • Uh

    21. jun 2016 | 23:13

    Napokon se i u Nisu nesto desava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA