NA NAJLEPŠOJ LOKACIJI: Prvi Open minded festival u Valjevu

 
  • 2

Grad Valjevo će biti domaćin najboljih izvođača današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band - Power Jimi i mnogi drugi

Prvi Open Minded Fest će se održati od 24. do 26. juna, u Valjevu! Festival se nalazi na najlepšoj lokaciji u Valjevu - na prostoru kod spomenika Stevana Filipovića.

VALJEVO: Samoubistvo kod spomenika Stevanu Fililpoviću

- Taj prostor je neiskorišćen, a idealno je mesto za organizaciju ovakve manifestacije. Potencijal je veliki jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa – istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja Open Minded.

Foto: Promo Foto: Promo

Grad Valjevo će biti domaćin najboljih izvođača današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band - Power Jimi i mnogi drugi, ali će se takođe pružiti prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu. Iz godine u godinu, kako festival bude rastao, rašće i grad kao turistička destinacija sa svim svojim ponudama. Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan Festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare.

Foto: Promo Foto: Promo

Stevan Filipović živeo je kratko samo 26 godina ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Sam naziv festivala Open Minded je inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, odnosno njegovom željom za slobodom!

Foto: Promo Foto: Promo

Udruženje Open Minded kroz projekat "Open Minded fest" u Valjevu, pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i nasilja.

Foto: Promo Foto: Promo

Festival će trajati tri dana. Detaljne informacije možete pogledati na zvaničnoj stranici.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soli 65

    16. jun 2016 | 20:54

    Dolazim

  • Valjevac

    22. jun 2016 | 00:48

    Najlepši prostor??? Ovaj prostor je "neiskorišćen" zato sto se tu nalazilo groblje, a neko se sada dosetio da baš na rom mestu pravi muzički festival. Vrhunac neukusa i nepoštovanja onih čije kosti se nalaze tu ispod zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA