Ovo je scena u kojoj Čkalja nije bio samo smešan, već GLUMČINA I PO! (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 5

Čkalja je poznat po komičnim ulogama od kojih je, svojim umećem, pravio remek-dela

Serija Ljubav na seoski način smatra se jednom od najboljih serija u staroj Jugoslaviji. Glavni lik u seriji je Milorad, kog stric Gvozden i deda Paun žele da ožene pošto-poto. Ima osam epizoda i premijerno je emitovana 9. avgusta 1970. 

Lik čuvenog strica Gvozdena igra još čuveniji Miodrag Petrović Čkalja, o kom smo nekoliko puta pisali.

ČKALJINA NAJČUVANIJA TAJNA: Evo šta mu je otac savetovao kad je krenuo u BEOGRAD iz KRUŠEVCA

Pre čitanja ovih redova uzmite u obzir da je serija snimana 60-ih godina, da je reč o seoskoj porodici, da je to period kad su se starije generacije mučile kako bi mlađima obezbedile časniju i srećniju budućnost, da je to period bez luksuza.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Period kad se gradilo i kućilo, period kada su tužne ljudske sudbine bivale zataškavane. Period kada se ćutalo o nesrećama i ličnim patnjama. Period kada se svašta moralo.

Zbog ugleda. Zbog drugih. Zbog sebe.

Na Svetski dan šale rođen je najbolji srpski komičar (VIDEO)

- Eto, Živorade, takav je moj život. Gorak. Ni pelen mu ravan nije. Ruši staru kuću, zidaj novu. Drugi imaju kupatilo s pločice, ja nemam, Živorade. Podziđuj, predgrađuj ambar, ruši, kopaj, riljaj, peri noge u lavor, srči klot pasulj, a okolo... Okolo cveta život. kao bašta, Živorade, ali bez mene... U tu baštu nema cvet koji se zove Gvozden. Miriše život kao dve ruže u Nikolijinim nedrima, al' nije za mene. Cvetaju ruže. Beli čoveci. Cvetaju i lepe kate. Cveta i ruzmarin, al' ne za mene - zarozanog i žuljevitog. 

Kad pročitate ove redove, teško je da uvidite tragičnu i tešku sudbinu Gvozdena, lika koji tumači Čkalja, sve dok... Sve dok ne čujete kako ove reči izgovara Čkalja.

Poslušajte:

(Tanja Milanović)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BORKO

    7. jun 2016 | 13:28

    Veliki glumac, trebali su sto vise da iskoriste Ckaljin talenat, I sam Ckalja je bio ogorcen na komuniste, valjda najvise zbijao sale na njihov racun, a oni mu dosta uskracivali da glumi, steta nije mnogo iskoriscen njegov talenat.

  • Milosch07

    7. jun 2016 | 23:14

    Bruka za grad Krusevac da Ckalja nema bistu u gradu ... stavljaju neki raspali avioni ...

  • MOMO

    7. jun 2016 | 14:11

    To su bili dani,to su bile godine....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA