ISPOMOĆ: Republika Srpska daje pare haškim optuženicima

 
  • 8

- Prvi deo novca je uplaćen i na njihovim je računima. Odluka Vlade Republike Srpske se sprovodi u punom kapacitetu, tako će biti do kraja godine, a novac će im biti uplaćivan mesečno u jednakim iznosima - naveo je Kojić

Pritvorenicima u Haškom tribunalu Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću, Stojanu Župljaninu i Mići Stanišiću uplaćeno je po 1.280 KM pomoći iz budžeta Republike Srpske, rekao je danas direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić.

PET MILIONA DOLARA ZA SLOBINU GLAVU ISPLAĆENO NA KIPRU? Nakon Legijinog svedočanstva pokreće se istraga

Kojić je podsetio da je Vlada Republike Srpske odobrila ove godine 40.000 KM za pomoć optuženim licima iz Srpske u Hagu, kojima još nisu izrečene pravosnažne presude, preneli su banjalučki medija.

Prvi deo novca je uplaćen i na njihovim je računima. Odluka Vlade Republike Srpske se sprovodi u punom kapacitetu, tako će biti do kraja godine, a novac će im biti uplaćivan mesečno u jednakim iznosima - naveo je Kojić.

Karadžić je osuđen prvostepenom presudom u martu na 40 godina zatvora, a odbrana je najavila žalbu.

Prvostepena presuda Mladiću trebalo bi da bude izrečena krajem iduće godine, dok su visoki policijski zvaničnici Mićo Stanišić i Stojan Župljanin osuđeni na po 22 godine zatvora, ali ni njihove presude još nisu pravosnažne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Helikopter EUROR-a iznad Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op tvrc

    6. jun 2016 | 14:18

    Pas ste se pretrgli za ljude koji su stvorili tu istu RS i zbog koje dad tamniče kod dzelata koju su pokusalu i pokusavaju da je uniste namestenim laznim optuznicama.

  • Lana

    6. jun 2016 | 14:14

    Bravo bravo Tako se to radi!

  • stvarno?

    6. jun 2016 | 13:53

    To se zove pravna drzava za razliku od nas koji prodajemo i izruchujemo heroje a otimamo sirotinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA