SPAS ZA POLA MILIONA LJUDI: Angio-sala u Valjevu počinje sa radom, država brzo reagovala!

 
  • 0

Angiosala nije radila skoro mesec dana zbog kvara kompjutera, koji je, kako je objašnjeno, "srce" angiosale. Popravka tog aparata košta 100.000 evra, a novac je obezbedilo Ministarstvo zdravlja

Angiosala u valjevskoj bolnici, kojoj gravitira oko pola miliona stanovnika zapadne Srbije, počeće ponovo da radi sutra, saopšteno je iz valjevske bolnice. Angiosala nije radila skoro mesec dana zbog kvara kompjutera, koji je, kako je objašnjeno, "srce" angiosale. Popravka tog aparata košta 100.000 evra, a novac je obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

POLA MILIONA LJUDI U ZAPADNOJ SRBIJI U PROBLEMU: Prestala da radi angio-sala u Valjevu

- Ministarstvo zdravlja je hitno reagovalo u cilju rešavanja problema angiosale Opšte bolnice u Valjevu. Serviseri opreme "Siemens" dolazili su za proteklih mesec dana četiri puta u valjevsku bolnicu kako bi utvrdili koji kvar je u pitanju. Po njihovom zaključku, prošlog utorka utvrđen je kvar na flet panel detektoru, koji služi za rekonstrukciju slike i praktično je jedan od vitalnih delova opreme angiosale. Uprava se obratila Ministarstvu sa molbom za pomoć, koje je hitno reagovalo i tako ubrzalo proces popravke valjevske angiosale, ka kojoj gravitira pola miliona stanovnika. Angiosala će tako početi sa radom sutra - saopšteno je iz valjevske bolnice.

OVO SU NAJSREĆNIJI MEDICINARI U SRBIJI: Njih 24 dobilo POSAO koji su godinama sanjali! (FOTO)

Ovo je drugi put za nepune dve godine da je u kvaru aparat u angiosali. Zbog kvara na rentgen aparatu angiosala nije radila u avgust 2014. godine.

SRPSKI LEKARI napravili veliki USPEH za Srbiju u Evropi!

U opremanje valjevske angiosale, koja je otvorena pre šest godina, uloženo je oko 100 miliona dinara. Pored angiosale, u valjevskoj bolnici već duže vreme ne radi ni skener.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandsrmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA