BRUTALNO MUČEN: Ovaj čovek je pet godina trpeo teror Islamista, a pobegao je zahvaljujući jednom od njih! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 4

Zarobljen je nakon ubistva njegovog oca, koji je bio guverner, a javno se protivio Zakonu o blesfemiji. Prema tom zakonu, svako vređanje islama kažnjavalo se smrću

Šahbaz Tasir proveo je pet godina  u zarobljeništvu Islamske države uz redovna mučenja i izgladnjivanja, a živu glavu izvukao je zahvaljujuci talibanima.

AMERIKANCI ĆE TUŽITI ODGOVORNE ZA 11. SEPTEMBAR: Predlog tog zakona prošao Senat (FOTO) (VIDEO)

Novinarka Kristian Amanpur, je sa Šahbazom razgovarala dva meseca nakon sto su ga nizom srećnih okolnosti oslobodili. Tasir je otet krajem leta 2011. u njegovom rodnom gradu Lahoru u Pakistanu. Danas živi spokojno sa suprugom i decom.

Zarobljen je nakon ubistva njegovog oca, koji je bio guverner, a javno se protivio Zakonu o blesfemiji. Prema tom zakonu, svako vređanje islama kažnjavalo se smrću.

Pripadnici Islamske države su ga oteli, a u zatočeništvu brutalno mučili:

DŽIHADISTI UNIŠTILI HRIŠĆANSKO GROBLJE: Leševi na zemlji, razbijeni sanduci i spomenici (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Počupali su mi sve nokte. Prvog dana počeli su sa 100 udaraca gumenim bičem, da bi sledećeg nastavili sa 200. Sekli bi mi leđa noževima, a onda utrljavali so. Zašivali su mi usta i izgladnjivali me. Sekli su mi meso s leđa i ostavili me da krvarim cele nedelje bez ikakve medicinske pomoći - prisećao se u svojoj ispovesti Tasir silnih užasa koje je, nekim čudom preživeo.

- Kad bi otmičari nazvali moju majku, nisam s njom razgovarao ja, nego oni. Ja sam im bio samo sredstvo. Ali sam naučio da se usredsredim na njen glas. Jako sam voleo da je čujem - objasnio je nesrećni čovek.

KRVAVI UTORAK, TERORISTI NE ODUSTAJU: Novi bombaški napad, izmasakrirano 19 ljudi! (FOTO)

Pogledajte video:

Glas njegove majke pomagao mu je da izdži teške dane. U novembru 2015. kada su se sukobili avganistanski talibani i islamisti iz Uzbekistana, u nastaloj gužvi uspeo je da pobegne. Upao je u šake talibana, koji su pokazali humanost i pustili ga na slobodu. Bila je ova godina, 29. februar, Šahbaz zarastao u bradu, duge kose, neprepoznatljiv i izgubljen u gradiću Kučlaku na severozapadu zemlje. Jedan taliban pozajmio mu je mobilni kako bi se javio svojoj majci.

- Neverovatno kako čovek naiđe na humanost na najneočekivanijim mestima - rekao je setivši se dana kad su ga pustili na slobodu.

Njegova majka je za CNN podelila prvi utisak pošto je ugledala svog sina na vratima:

- Pojavio se kući kao iz vedra neba, tako naglo, da još uvek ne mogu da verujem da su ga oslobodili - ispričala je ona.

Šahbaz danas uživa uz svoju suprugu, odlazi na utakmice s prijateljima, druži se s bratom, uživa u svakom trenutku svog života.

- Kada sam ponovo video svoju decu, zaplakao sam prvi put posle četiri i po godine, ovaj put od sreće. Pobegao sam od smrti kako bih mogao da slavim uspomenu na svog oca - rekao je na kraju.

(Telegraf.rs / Izvor: Express.hr)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • no pasaran

    17. maj 2016 | 23:32

    Novinarka Kristian Amanpur laže kad zine. ISIS su najveći primitivci, to je tačno, ali njoj ništa ne treba verovati.

  • ja sam ti

    18. maj 2016 | 06:39

    nista ovo za njega nije zivot eto tako neka utjeha a nije njegov zivot dAvno je stao sad zivi ono sto nije njegovo napaceni razumeju posle toliko prezivljenog zla on nista ne naziva svojim on tjesi one koji ga vole koji mu se raduju on nema nista sa voljom zivota gde njega nema on je ostao tamo gde su ga mucili

  • Ludi milojko@

    19. maj 2016 | 12:14

    Nije mi krivo što neko laže, nego mi je krivo što taj misli da mu vjerujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA