Nagrada "Milutin Bojić" otišla u ruke Bojana Todorovića!

 
 ≫ 
  • 1

Ovo priznanje, koje nosi ime našeg čuvenog pesnika, ustanovila je Biblioteka "Milutin Bojić“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Nagradu "Milutin Bojić“ za mlade pesnike ove godine dobio je Bojan Todorović iz Šapca, za ciklus pesama "Čarli ili dobri dečaci loših država“.

Ovo priznanje, koje nosi ime našeg čuvenog pesnika, ustanovila je biblioteka "Milutin Bojić“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov (predsednik), Slađana Ilić i Darko Daničić, ocenio je Todorovićeve pesme kao najbolje u konkurenciji čak 97 prijavljenih kandidata. U najužem krugu našle su se i pesme Sanje Jankov i Tamare Hrin.

Konkurs je i ove godine privukao pažnju mladih pesnika iz regionu, pa su prijave stigle i iz Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, kao i dijaspore.

Foto: Wikipedia / Djordjes Foto: Wikipedia / Djordjes

Svečano uručenje Nagrade „Milutin Bojić“ za 2016. godinu pobedniku Bojanu Todoroviću biće održano u sredu, 18. maja, od 19.00 časova u Matičnom odeljenju Biblioteke „Milutin Bojić“. Nagrada predviđa da Biblioteka „Milutin Bojić“ pobedniku štampa knjigu poezije.

Istog dana, od 17.30 časova biće predstavljena knjiga pesama "Put za Hesperiju" prošlogodišnjeg pobednika Radomira D. Mitrića iz Kragujevca.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA