STRAŠNO: Otac policajac ne može da zaštiti osmogodišnjeg sina od vršnjačkog nasilja

 
  • 4

Slobodan Stefanovski iz Jabuke, vođa interventne patrole u Pančevu, kaže da nikada nije verovao da dok brani tuđu decu na ulici neće moći da zaštiti sopstvenu

Slobodan Stefanovski iz Jabuke, vođa interventne patrole u Pančevu, priča kako njegovog sina Borisa (8), učenika prvog razreda OŠ "Goce Delčev" u tom selu, već tri meseca psihički i fizički maltretiraju četvorica četvrtaka.

- Nikada nisam pomislio da moja profesija može da mi diskriminiše decu. Tuđu decu branim na ulici, a ispade da svoje dete ne mogu da zaštitim – kaže Stefanovski za "Press".

Stvar je otišla toliko daleko da su siledžije, uz mnoštvo pretnji, zabranile dečaku čak i da prolazi ulicom, kojom inače ide u školu, da bi ga 4. maja krvnički pretukli bukvalno nasred ulice.

Slobodan priča da se njegov sin mesecima vraćao kući s pola puta ka školi, jer mu stariji učenici nisu dozvoljavali da prolazi ulicom. I on i supruga su se obraćali školi, međutim, osim razgovora sa nasilnicima i njihovim roditeljima, direktorka i psiholog nisu preduzeli ništa više, uz objašnjenje da to nije njihova nadležnost, jer se sve dešava van škole.

- Boris je kretao u školu, ali se zbog njih vraćao.  Zbog toga ga redovno neko od nas vodi do škole. U petak, 4. maja, oko 11.45 časova, kada se vraćao sa drugarima iz škole, isti nasilnici su ga presreli u Omladinskoj ulici kod broja 73 i pretukli ga - priča dečakov otac.

Četvrtaci su njegovog sina, kako kaže, oborili na zemlju i šutirali.

- Prvo ga je jedan od njih s bicikla šutnuo nekoliko puta, zatim su ga oborili na zemlju i počeli da ga šutiraju u grudi, rebra, bubrege, leđa. Kolovođa je govorio: "Hajde da ga bijemo. Njegov tata je policajac, hoće da nas uhapsi". Pošto sam stalno išao po njega, sreo sam ga kako se drži za grudi i jauče da ga sve boli. Sav je bio u modricama - tvrdi Stefanovnski.

Otac je odmah pozvao policiju, a dečaka odveo u bolnicu, gde su lekari konstatovali nagnječenje grudnog koša i rebara, hematome i napomenuli to da postoji mogućnost da zbog udaraca ima ozbiljnih problema sa bubrezima.

- Niko od roditelja te dece nije došao da se izvini. Štaviše, otac kolovođe nam je došao na vrata i pretio supruzi dok sam ja sa Borisom bio u bolnici. Porekli su da se bilo šta desilo iako je dečak koji je prvi udario Borisa dan pre toga priznao mojoj supruzi, u prisustvu svoje majke, da su ga tukli, a na pitanje zašto, samo je slegao ramenima - tvrdi on.

Mali Boris kaže za "Press" da ga stariji učenici ne diraju od kada se zna da slučaj ispituje policija.

- Posle svega, glavni dečak među njima rekao mi je da je čuo da je moj tata podneo prijavu, a zatim je dodao: "P.... jedna". Ubrzo posle toga mi je ipak rekao: "Izvini" - priča dečak.

Vladimir J., koji se redakciji lista telefonom predstavio kao otac jednog od četvrtaka, kazao je da dečaka nisu tukli već da su ga "jednom ili dva puta ćušnuli".

- Njegov otac je policajac i svu medicinsku dokumentaciju je sredio. Borisov otac trenira kik-boks, to mogu sve komšije da potvrde, tako da mu je te modrice, koje su pripisane našoj deci, verovatno on napravio - tvrdi Vladimir J.

(Telegraf.rs / Izvor: Press Foto: Press)

 

 

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    19. maj 2012 | 17:56

    Pa sta ako covek trenira kik-boks? Zar mu je to potrebno da istuce dete. Kakav glup izgovor tog kretena...

  • Lucky

    19. maj 2012 | 20:38

    Шта написати? Прво је школа требала суспендовати те кретенчиће на пар дана уз претњу искључења за поновљено не дело! А отац све то треба предати на суд, а на крају и од њих има јачих који ће за шаку еврића да их науче култури кад родитељи нису хтели ( клун се клином избија)!

  • Tamo neki

    19. maj 2012 | 12:23

    Srpska posla -.-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA