KRENULO JE: Izlila se REKA kod Kruševca, poplavljene oranice! (VIDEO)

 
  • 6

Po podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, Ribarska reka se izlila i poplavila oko sedam hektara oranica, a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima

Velika količina kiše na području Kruševca izazvala je izlivanje Ribarske reke, zbog čega su za sada ugrožene oranice, ali ne i domaćinstva, rečeno je danas Beti u gradskom Štabu za vanredne situacije.

SRBIJI PRETE NOVE POPLAVE: Kiša i dalje pada, ove reke mogu da se izliju!

Po podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, Ribarska reka se izlila i poplavila oko sedam hektara oranica, a opasnost od izlivanja preti i na manjim rekama i potocima, posebno na Trmčarskoj i Kobiljska reci.

LOŠE VREME NAS NE NAPUŠTA: U celoj Srbiji danas oblačno sa kišom i jakim vetrom

U poslednja 24 sata na području Kruševca palo je više od 23 litra kiše po kvadratnom metru, te je porastao vodostaj svih vodotokova.

OPREZ, ĐENOVSKI CIKLON TUTNJI KROZ SRBIJU: Evo u kojim delovima REKE PRETE DA SE IZLIJU!

- Od nedelje je na području grada Kruševca palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, a samo u poslednja 24 sata količina padavina je 23 litra, što je uslovilo porast vodostaja na većini vodotokova - kazao je za Betu zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije grada Kruševca Dušan Todorović.

Printskrin: Youtube / Palanka danas Printskrin: Youtube / Palanka danas

On je dodao da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti i da prate stanje na terenu.

Prate se i vodotokovi na potezu prema Cerovi i Koševima, dok su Zapadna i Južna Morava na nivou ispod redovne odbrane od poplava.

Po podacima Štaba, vodostaj jezera Ćelije porastao je za 70 centimetara, nivo vode u Rasini na ulazu u jezero iznosi 195 i viši je u odnosu na jučerašnji dan za 117 centimetara, dok je u donjem toku ova reka napunila korito.

Zapadna Morava je od juče porasla za 90 centimetara, a Južna Morava za 17 centimetara.

(Telegraf.rs/ Beta)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA