Osam koncerata na jugu Srbije u čast SVETSKOG DANA DŽEZA! (FOTO)

 
  • 0

Svetski dan džeza će i ove godine biti tradicionalno obeležen u četiri grada juga Srbije, u organizaciji Nišville jazz festivala

Nišville jazz festival, u saradnji sa starim partnerima, po peti put zaredom, u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan.

Britanci proglasili NIŠVIL jednim od 10 najboljih evropskih DŽEZ FESTIVALA! (FOTO)

Obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu će se tradicionalno održati u klubu "Feedback" sa početkom u 22.00. Nastupiće niški sastavi "Moba" i "Naissblue", a po tradiciji, posle oficijelnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

Svetski dan džeza u Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra sa početkom u 20:00 sata, a nastupiće učenici jazz odseka Muzičke škole "Stanislav Binički" iz Leskovca i niški sastav "Naissblue". Suorganizatori programa su Muzička škola i Leskovački kulturni centar.

U Vranju će nastupiti domaći sastav "MJMS Quartet" i grupa "Tevarbulebra" iz Niša, a program će se održati u Sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20:00 sati. Suorganizator programa je Muzička škola iz Vranja.

Foto: Nišville Foto: Nišville

Mesto na kome će se obeležiti Svetski dan džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture "Vuk Karadžić", koji je i suorganizator programa, a početak je zakazan za 19:00 sati. Nastupaju grupa "Strangers from South" iz Bujanovca i niški sastav "Benny Brickman Band".

Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla "Jazz – Mulktikulturalni izraz" koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

Foto: Nišville Foto: Nišville

Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa "Thelonious Monk Institute of Jazz", obeležava se širom sveta od 2012. godine, na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka. Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA