SOCIJALISTE SAM KRITIKOVAO JER SU TO I ZASLUŽILI! Funkcioner SNS otkrio s kim će NAPREDNJACI formirati novu Vladu Srbije

 
  • 81

Poslanik u Skupštini Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke za Telegraf.rs iznosi svoja očekivanja i bez dlake na jeziku otkriva koje će stranke nakon izbora ući u koaliciju sa naprednjacima

Večeras, tačno u ponoć počinje IZBORNA TIŠINA, a građani će 24. aprila izglasati novu Vladu Srbije. Poslanik u Skupštini Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić pred sam kraj kampanje u intervjuu za Telegraf.rs iznosi svoja očekivanja i bez dlake na jeziku otkriva koje će stranke nakon izbora ući u koaliciju sa naprednjacima i činiti novu vladu.

KO JE ALEKSANDAR VUČIĆ? Sve o premijeru što NIKADA NISTE ČULI - evo gde je ZAISTA odrastao, išao u crkvu i odakle potiče (VIDEO)

Jovičić je pripadnik tzv. "mlađe garde" političara, rođen je 1987. godine u Srеbrеnici. Završio je Tehničku saobraćajnu školu. Zvanje ekonomiste strukovnih studija stekao je 2011. godine na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu. Trenutno je na postdiplomskim studijama.

U politiku jе ušao 2008. godinе, kada je postao član Srpske napredne stranke. Predsednik je omladine Srpske napredne stranke, potpredsednik Izvršnog odbora, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon parlamentarnih izbora, marta 2014. godine izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije na listi Srpske napredne stranke.

Šta očekujete od izbora 24. aprila?

- Očekujem da građani izaberu budućnost. Da uz njihovu podršku obezbedimo stabilan mandat novoj vladi koja će beskompromisno privesti reforme kraju i konačno postaviti ekonomiju na zdrave noge i pokrenuti značajan privredni rast i zapošljavanje.

Foto: Promo Foto: Promo

Prema Vašem mišljenju koje stranke će ući u Skupštinu Srbije?

- To je na građanima Republike Srbije da odluče.

Da li bi odigrali tiket na kome stoji da će SNS da osvoji 50 odsto podrške?

- Izbori su ozbiljan proces na kome se odlučuje o budućnosti zemlje, tako da se sa takvim stvarima ne bih kockao. Jedno je sigurno, a to je da samo ukoliko SNS osvoji preko 50% glasova, možemo biti sigurni da se reforme i odgovorna politika neće prekinuti, i da narodna volja neće biti izigrana volšebnim post-izbornim koalicijama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ukoliko SNS osvoji preko 50 odsto, da li ste za to da koalicija oko naprednjaka sama formira Vladu Srbije ili da ipak vlada bude koaliciona?

- Odgovor na to pitanje će zajednički doneti najviši organi stranke. Lično verujem da SNS sama ima kadrove, i stručni potencijal za svaku poziciju, sa druge strane sve najbitnije društvene odluke je dobro donositi uz što širi društveni konsenzus.

Foto:Tanjug/Danilo Peternek Foto:Tanjug/Danilo Peternek

U prethodonom periodu često ste kritikovali rad SPS-a, sada i u kampanji svedoci smo varnica na relaciji socijalisti i naprednjaci, da li je prema vašem mišljenju Dačić prihvatljiv koalicioni partner?

- Svaka moja kritika bila je uzrokovana nekim incidentnim ponašanjem koje je poteklo od članova SPS-a. Mi od njihovih funkcionera često čujemo različite i suprotstavljene stavove, mislim da bi trebalo otvoreno da iznesu svoje namere, ne zbog nas, već zbog građana Srbije.

Koga bi pre izabrali za partnera Dačića ili Tadića?

- Jedini prihvatljivi koalicioni partneri su oni koji su spremni da istinski i iskreno daju podršku reformskoj politici Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Šta očekujete od lokalnih izbora?

- Očekujem boljitak za građane širom Srbije.

Hoće li neke od beogradskih opština u kojima nije vladao SNS posle izbora pasti u ruke naprednjaka?

- Brojni građani Beograda su potupno zapostavljeni od strane opštinskih vlasti Demokratske stranke, svaki dan sam na terenu i imam prilike da to čujem iz prve ruke. Primera korupcije i nebrige ima na pretek, ljudi su zbog toga besni, mislim da je konačno došlo vreme da se to promeni. Mislim da je konačno vreme da se i opštinske vlasti stave u službu građana.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Koja je bi bila Vaša poslednja poruka biračima pred glasnje?

- Građanima bih poručio da glasaju za rad i odgovornost, da glasaju za rezultate i ljude od poverenja koji nisu izdali njihove interese. Poručio bih građanima da izaberu budućnost!

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    21. april 2016 | 13:00

    Mislim da su oni do sada uradili ubedljivo najvise. Pokazali su da se kod njih zna red, i da nema povlascenih. Kod Dacica mi se ne svidja to sto je zabusant. Nije redovno dolazio na sednice vlade.

  • Alexa83

    21. april 2016 | 13:19

    Cela Srbija zna ko je radio za ovu zemlju, a ko je krao... Zato u nedelju ocekujem ubedljivu pobedu SNS-a!!!

  • dada

    21. april 2016 | 13:22

    SNS-u nece trebati koalicioni partneri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA