VELIKA AKCIJA SRPSKIH CARINIKA: Zaplenili 99.000 evra i više od 14 kg ZLATA! (FOTO)

 
  • 4

Nakon izvršenog merenja potvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 14,461 gram zlata, a prebrojavanjem otkrivenog novca da je reč o 198 novčanica u apoenima od po 500 evra

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Preševo imali pune ruke posla, jer su zajedničkim radom uspeli da otkriju pokušaj krijumčarenja 99.000 evra i preko 14 kilograma zlata.

Slučaj se odigrao na ulazu u zemlju, 17. aprila 2016. godine, kada je oko 13 časova na prelaz pristigao automobil ''VW Passat'' skopskih registarskih oznaka. Njim je upravljao 43-godišnji makedonski državljanin R. J. koji je putovao sam.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je da nema ništa, ali službenik koji je bio na dužnosti nije poverovao u istinitost njegove izjave, pa je odlučio da uputi automobil na detaljan pregled mobilnim skenerom.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina koji su obučeni za rad na mobilnim skenerima potvrdili su sumnje, jer su na snimku uočili nepravilnosti u središnjem delu automobila, oko menjača.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Pošto je sumnja potvrđena, automobil je podvrgnut detaljnom pregledu u službenoj garaži sa kanalom iz koga je moguće pregledati auto odozdo. Nakon što su isekli zaštitni aluminijumski lim oko auspuha, službenici Uprave carina su potvrdili da je vozilo prepravljano za potrebe krijumčarenja.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Širenjem prosečenog otvora, paketići obmotani selotejpom su postali jasno vidljivi. U tom trenutku pogranična policija o slučaju obaveštava javnog tužioca i počinje vađenje krijumčarene robe čiji je ishod bio ukupno 47 paketića ispunjenih zlatnim nakitom i 99.000 evra u gotovini.

Foto: Uprava carina Foto: Uprava carina

Nakon izvršenog merenja potvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 14,4 kilograma zlata, a prebrojavanjem otkrivenog novca da je reč o 198 novčanica u apoenima od po 500 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konan

    19. april 2016 | 13:46

    Sve oduzeti.Taj novac i zlato je verovatno namenjen finansiranju teroristickih albanskih skupina.

  • tamara

    19. april 2016 | 13:48

    Bravo majstori! Jedini ste koji direktno donosite dobit ovoj državi i punite budžet, a plaćeni ste najmanje od svih državnih službenika!

  • sone

    19. april 2016 | 14:06

    ccc,ee zivotee lutalico...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA