UKRAJINA OSVETILA NAĐU: Dva ruska vojnika osuđena na 30 godina robije

 
  • 9

Rus Aleksander Aleksandrov osuđen je na 13 godina zatvora, dok je njegov sunarodnik Jevgenij Jerofejev osuđen na 14-godišnju robiju

Ukrajinski sud osudio je danas dva ruska državljanina, koji su zarobljeni na ukrajinskoj teritoriji maja prošle godine, po optužbama koje obuhvataju pripremanje "terorističkog akta" u vezi sa aktivnostima proruskih snaga na istoku Ukrajine.

NAĐA SAVČENKO JE KRIVA: Rusija donela presudu ukrajinskoj pilotkinji (VIDEO)

Rus Aleksander Aleksandrov osuđen je na 13 godina zatvora, dok je njegov sunarodnik Jevgenij Jerofejev osuđen na 14-godišnju robiju, prenosi Tas s.

Dok Kijev tvrdi da su njih dvojica zarobljeni kao ruski vojnici, rusko Ministarstvo odbrane ističe da oni nisu bili aktivni pripadnici ruskih oružanih snaga u trenutku kada su zarobljeni.

Rusija poriče da šalje vojne snage u pomoć proruskim aktivistima i tvrdi da su Aleksandrov i Jerofejev napustili svoju jedinicu specijalnih snaga ruske vojske da bi samoinicijativno uzeli učešće u sukobima na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Aleksandrova i Jerofejeva su ukrajinske snage zarobile 16. maja 2015. u regionu Luganska u istočnoj Ukrajini, a optuženi su za nezakonit prelazak granice, nezakonito posedovanje oružja i učešće u terorističkim aktivnostima.

Oni tvrde da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice, dok njihovi advokati naglašavaju da bi ih trebalo smatrati ratnim zarobljenicima pošto su, u trenutku kada su zarobljeni, bili članovi narodne milicije samoproglašene Narodne Republike Lugansk, navodi ruska agencija.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je ranije izrazio spremnost na razmenu dvojice Rusa zarobljenih u Ukrajini za ukrajinsku pilotkinju Nađu Savčenko koju je nedavno ruski sud osudio na 22 godine zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    18. april 2016 | 20:24

    Glupavi Ukrainci! Dozvolili su da im ucackaju mecku protiv svoje brace!

  • PIXY

    18. april 2016 | 19:49

    Sad je Nadji puno lakse,al su je osvetili,sad ce da odlezi do korica

  • Помаже Бог СРБИНЕ

    18. april 2016 | 17:06

    Кад се човек претвори у ЗОМБИЈА нато-нацизма ... не постоји ДНО до којег га ОНИ неће пустити да дотакне ... НИЈЕ ИХ БРИГА !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA