BAKA HEROJ, UZOR SVIMA NAMA: Evropa na ovu ženu treba da se ugleda (VIDEO)

 
  • 9

- Moj život se promenio otkad imam društvo u kući. Pričamo, smejemo se, iako ne razumemo jedni druge - istakla je baka koja je vrata svog doma otvorila za sve izbeglice u Idomeniju

Jedna baka iz Idomenija Panađiota Vasileiadou je odlučila da ugosti izbeglice i da ih pozove u svoj dom, tokom haosa koji je vlada na makedonsko-grčkoj granici. U njenoj kući trenutno je 5 izbeglica, ali ona i drugi migranti koji svrate kod nje mogu da dobiju obrok, kupanje ili bar zagrljaj.

DECA IZBEGLICE U SUZAMA: Izvinite za Brisel (FOTO) (VIDEO)

Ona kaže da razume kroz šta prolaze ovi ljudi jer je svoj dom izgubila tokom Drugog svetskog rata.

- Imala sam 7 godina kada je moja kuća spaljena. Nismo imali ni kašiku, viljušku, hleb ili odeću. Jedino što nam je ostalo je ono što smo imali na sebi - rekla je baka.

Izbeglice koje budu njeni gosti su joj zahvalni i nazivaju je čak i "Mamom", kako bi pokazali svoje poštovanje i značaj koji ona ima u njihovim životima.

- Moj život se promenio otkad imam društvo u kući. Pričamo, smejemo se, iako ne razumemo jedni druge - dodala je baka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luka

    15. april 2016 | 21:13

    Sve je ovo lijepo,sentimentalno,ljudski,,hriscanski,...ali i oni sto su se raznjeli u Parizu ili Briselu su bili jadni i istom rutom prošli bez incidenata,bili jadni tražili slobodu,molili za pomoć,.....jbg,zao mi je ali daleko im lepa kuca jer vjerujte ova djeca kad odrastu neće voljeti ništa ni grčko ni srpsko ni bilo čije,...samo ce biti ekstremni arapi i mrzit ce sve tudje u 95 posto slučajeva je tako.

  • Ogi

    15. april 2016 | 20:33

    Svjetla dusa.

  • Petar

    15. april 2016 | 20:43

    Meni nije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA