Ko je otrovao bele lepotice i svetske šampionke - Lili i Džesi?

 
  • 19

Susedi su pisali peticiju o izmeštanju pasa, razbijali retrovizor, lomili brisače na kolima, a jedan je otvoreno pretio da će ubiti ljubimce

Višestruko nagrađivane i prvoklasne „bele lepotice“, švajcarski ovčari Lili i Džesi, otrovane su prethodne nedelje u dvorištu svojih vlasnika u Smederevskoj Palanci.

U Beogradu za manje od 2 meseca otrovano više od 10 pasa, samo 1 preživeo!

Porodica Kokotović neutešna je i stalno iznova postavlja pitanje ko je i zašto otrovao pse, koje su važile za ponos malog grada, ali i Srbije.

- Pse sam kao i svako jutro, tako i tog nesrećnog utorka, pustio iz kućice za pse da se igraju u dvorištu. Negde oko 6 i 20 sati primetio sam da se sa mlađom ženkom nešto dešava i vratio sam je nazad u kuću. Tada sam video da ima pene u ustima i da se trese - priča nam vidno potresen Srđan.

- Odmah sam shvatio da su otrovane i otrčao sam do apoteke da im kupim lek, međutim apoteka nije radila pa sam hitno pozvao prijatelja čiji je pas imao sličnu dramu ali je uspeo da preživi. Dao mi je atrofin i aktivni ugalj. Brzo sam se vratio i dao joj, ali mlađa ženka nije pokazivala znake života, umrla je u mom naručju - priča za „Telegraf“ vlasnik ženki.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon toga i druga ženka počela je da pokazuje iste simptome.

- Pošto sam mlađoj keruši dao obe doze, nisam imao dozu za njenu majku, već sam pozvao istog tog prijatelja od koga sam prethodno uzeo tu ampulu da mi je donese ponovo. On je brzvo došao, ali nažalost bilo je kasno, umrle su i Džesi i Lili, jedna za drugom - očajan je Srđan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon policijskog uviđaja, Kokotovićima je bilo jasno da je reč o trovanju. Psi su odvezeni na Veterinarski fakultet u Beogradu, na katedru za sudsku medicinu da se utvrdi uzrok, odnosno da se potvrde njihove sumnje o trovanju.

- Kako na VMA ne može da se odradi toksiološka analiza, sadržaj želuca će biti upućen na analizu u Nemačku. Jasno nam je da je reč o trovanju - rekao je Srđan, koji sumnjiči komšije zbog toga što su u prošlosti iskazali netrpeljivost prema njegovim ovčarima.

Prema njegovim rečima, susedi su pisali peticiju o izmeštanju pasa, razbijali retrovizor, lomili brisače na kolima, a jedan je otvoreno pretio da će ubiti ljubimce.

(Dragana Starčević)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzova

    10. april 2016 | 13:14

    Trovanje zivotinja bi trebalo da se kaznjava kao i ubistvo deteta!!!!!! Covek koji je u stanju da otruje neduznog psa,u stanju je i coveka da otruje!

  • džordž

    10. april 2016 | 13:28

    samo monstrumi rade takve stvari..uvek postoji normalan,civilizovan način da se problem reši..

  • Dimitrije

    10. april 2016 | 14:31

    Da bi se uzgajali psi treba imati odgovarajuće uslove. I treba te uslove i propisati zakonom i pridržavati ih se. A ne kako kome i gde padne na pamet da uzgaja pse. A koliko mogu pročitati mnogi psetoljupci bi onima koji ne vole pse presudili po kratkom... A ne shvataju da kao śto oni imaju pravo da vole pse drugi imaju pravo da ih ne vole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA