AMERIKA JE FINANSIRALA "PANAMA PEJPERS" SKANDAL: Vikiliks tvrdi da je cilj - napad na Rusiju i Putina

 
  • 12

- Napad na Putina organizovao je Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala. Napad je usmeren na Rusiju i bivše države SSSR-a - navodi se u saopštenju

Predstavnici "Vikiliksa" tvrde da je Vlada SAD finansirala skandal koji je izazvan objavljivanjem dokumenata kompanije "Mosak Fonseka" o učešću svetskih lidera u nezakonitim ofšor malverzacijama.

KAKO JE NASTALA FINANSIJSKA AFERA KOJA JE POGODILA SVET: Uzrok je svađa između vlasnika advokatske firme?

Portal "Vikiliks", koji objavljuje tajne dokumente, saopštio je na svom nalogu na "Tviteru" da je skandal organizovao američki Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj /USAID/ i Sorošovim fondom.

- Napad na Putina organizovao je Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala. Napad je usmeren na Rusiju i bivše države SSSR-a - navodi se u saopštenju.

Takođe, "Vikiliks" tvrdi da je finansiranje panamskog skandala sprovela direktno Vlada SAD, prema tome ta činjenica "mora da utiče na reputaciju Bele kuće".

Kako se navodi na sajtu, Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala registrovan je pod imenom Asocijacija razvoja novinarstva u američkoj državi Merilend.

U sastavu Centra je i niz organizacija iz istočne Evrope i bivšeg SSSR-a.

Projekat Centra dobijao je, i nastavlja da dobija, pomoć Fonda za demokratiju UN, Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i instituta "Otvoreno društvo".

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. april 2016 | 16:49

    NAPAD JE USMEREN NA PUTINA,RUSIJU I EVROPU?!BOGATIMA NISTA NECE BITI I SAMO CE NAROD EVROPE PLATITI CEH AFERE A ONI CE STOTINE MILIJARDI PREBACITI U DRUGE ZEMLJE SVETA GDE SE ISTO PERE LOVA!!!!DOLAR CE DA OJACA!!!

  • Ja

    6. april 2016 | 16:21

    Pa unapred smo svi znali da prljava americka administracija servira sve gadosti,to je upravo i njeno pravo gadno lice.Sve ih pohapsiti i smeniti zbog stvaranja haosa.

  • SRPSKI VOJVODA

    6. april 2016 | 20:22

    Прљави и покварени амери, зар ће вама Цар Путин да полаже рачуне?!!!! Фууууујјјјјј....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA