MAĐARI JAČAJU OGRADU NA GRANICI SA SRBIJOM: Žele da zaustave talas ilegalnih migranata koji ne jenjava

 
  • 6

Vojnici koji su stacionirani u blizini granice su u početku učestvovali u podizanju ograde, a zatim su pomagali lokalnoj policiji u kontroli granice

Mađarski vojnici počeli su danas da ojačavaju ogradu na granici sa Srbijom, kao odgovor na nedavno povećanje broja slučajeva ilegalnog prelaska te granice, saopštilo je danas mađarsko Ministarstvo odbrane.

MAĐARI I DALJE NE ŽELE IZBEGLICE: Orban uložio VETO na migrante!

Privremena ograda je podignuta u jesen prošle godine, u čemu je učestvovala i vojska, u cilju sprečavanja talasa ilegalnih migranata, prenela je mađarska agencija MTI.

Vojnici koji su stacionirani u blizini granice su u početku učestvovali u podizanju ograde, a zatim su pomagali lokalnoj policiji u kontroli granice, saopštilo je Ministarstvo.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Dopisnik MTI javlja da su vojnici počeli da podižu ogradu na nekoliko lokacija između Kelebije i Ašotaloma na kojima se prethodno nalazila samo bodljikava žica, jer je teren bilo teško proći peške.

Mađarska policija je saopštila da je od ponedeljka do subote zabeleženo 897 ilegalnih prelazaka granice, prema 822 tokom prethodne tri nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dan vojnog vazduhoplovstva SAD - ii deo RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA