Dojčinović: Žao mi je prevaranta Vlajkovića, jer ne shvata da je pogrešio

 
  • 0

Prodekan Fizičkog fakulteta negira optužbe, koje je na njegov račun izneo Stefan Vlajković, student za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije dobio sipendiju za školovanje u Cirihu

Prodekan Fizičkog fakulteta u Beogradu Ivan Dojčinović negirao je sve optužbe koje je u svojoj video poruci upućenoj naciji na Jutjubu izneo student Stefan Vlajković, za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije upisao doktorske studije u Cirihu i dobio domaću stipendiju, zbog čega je izbačen s fakulteta.

Prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović kaže za Telegraf da je Stefan Vlajković prekoračio dozvoljene granice i dodaje da se brine za njega, jer ne želi da prizna svoju grešku.

Dojčinović negira optužbe Vlajkovića da je namerno pokušao da degradira njegov projekat zarad svoje političke i lične promocije.

- To su gluposti! Mi fizičari ne volimo medijsku popularnost, povučeni smo i bavimo se naučnim radom, a što se politike tiče, tačno je da sam član jedne partije, kao što je i pola Srbije. Meni je ipak žao prevaranta Vlajkovića jer on nijednim gestom ne pokazuje da je shvatio da je pogrešio - kaže on.

On naglašava da je tužno da "jedan begunac od zakona" može da blati po uglednim ljudima i naučnicima ali dodaje da nema nameru da tuži Vlajkovića.

- Stefanu želim svako dobro, nemam nameru da ga tužim, jer sve što govori i radi čini to samo sebi na štetu, meni nikako. Tužno je samo da begunac od zakona može tako da blati koga stigne - kaže prodekan Dojčinović.

Ivan Dojčinović oštro demantuje navode da je bio vinovnik seksualne afere pre tri godine na fakultetu, kada je, kako se priča, primorao studentkinju na seks sa njim.

- To je gnusna laž i svi koji me poznaju znaju da je to neistina. Da, volim lepe žene i volim da sam u njihovom društvu, ko ih ne voli - objašnjava on.

Prodekan Fizičkog fakulteta objašnjava da su na dokumentima, kojim se Vlajković služio, bili falsifikovani potpisi, a među njima bio je i njegov potpis kao i pečat fakulteta.

(D. Zlojutro)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA