Aronija je u Srbiji "tajno" gajena još pre 40 godina, a NEĆETE VEROVATI U KOJE SVRHE JE KORIŠĆENA (FOTO)

Komentari

  • El...

    30. mart 2016 | 20:39

    A shta toliko ima posla oko gajenja Aronije ? Raste u Sibiru na - 40 ° Takodje i do 40 +° . Puna je vitamina C , jacha imunitet i to je to ! Izmislili da lechi ovo i ono , da bi narodu izvukli zadnji dinar iz Dzepa ! Suve bobice su efikaenije od frishko ubranih . Marmalada od Aronije je takodje ukusna , samo u koliko ima , 70 - 80 % Aronije .

  • El...

    30. mart 2016 | 20:35

    A shta toliko ima posla oko gajenja Aronije ? Ne moze je -30 ° kao ni susha unishtiti . Veoma zdrava , Vitamin C ... jacha imunitet i to je to . Digli galamu samo da bi narodu digli zadnji dinar iz dzepa ... ! Suva aronije je efikasnija od frishko ubrane , i veoma ukusna marmalada , samo ako ima 80 % aronije ...

  • Analitičar

    30. mart 2016 | 20:07

    A,da,korišćena je zabojenje vina i sokova.S obzirom da je prirodno bojilo,i korisna je izdrava u odnosu na hemik bućkuriše

  • Tutor

    30. mart 2016 | 20:03

    Oskoruša je kruška, aronija je bobičasto voće.

    • 31. mart 2016 | 04:28

      Pera

      @Tutor

      Tacno.ali narod kaze oskorusa kada je nesto trpko.okus kao kad jedes limun ili grejp pa skuplja usne.ili recimo glog koji je podvrsta aronije ili barem rodjak

  • Analitičar

    30. mart 2016 | 19:51

    Aronija je prvo naseljena u aleksandrovcu župskom i okolnim selima,a za potrebe vinožupe i Rubina.To je oko njene lekovitosti najobičnijalaž i marketing.Jer sva literatura govori da je naša trnina dvadeset puta jača i lekovitija od aronije.Neka me nneko demantuje i neka navede tu literaturu

    • 30. mart 2016 | 22:57

      Samoneko

      @Analitičar

      Danas je sve dobro što se neprska, takođe i trnine, pošto i njima netreba nikakvo održavanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA