CRNOGORKA NAPRAVILA 200 LAŽNIH PROFILA NA FEJSBUKU: Policija pokrenula krivičnu prijavu!

Protiv J. D. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično delo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka", saopšteno je iz Uprave policije

  • 1

Protiv J. D. (34) iz Podgorice podneta je krivična prijava od strane podgoričke policije zbog sumnje da je na društvenoj mreži Fejsbuk napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M. L.

Sada ćete znati ako neko koristi vaše IME i PROFILNU fotku na Facebooku

J. D. je, kako se sumnja, "uz ime i prezime oštećene M. L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvredljive komentare i epitete".

Protiv J. D. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično delo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka", saopšteno je iz Uprave policije.

- Službenici Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužiocu podneli krivičnu prijavu protiv J. D., stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M. L., počinila krivično delo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka - navodi se u saopštenju.

U postupku do podnošenja krivične prijave, ovlašćeni policijski službenici Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali, a postupajući po nalogu nadležnog tužioca, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi, a koje ukazuju na sumnju da je J. D., u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Fejsbuk otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M. L. - piše u saopštenju iz policije.

Službenici Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, sa Fejsbuka uklonili sve sporne profile.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo CG

    30. mart 2016 | 19:50

    Bolje da si čuvala ovce nego što si tu glupost pravila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA