Žarko Laušević se vraća na pozorišnu scenu ulogom, koju NIKO nije očekivao!

 
  • 2

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio filmu ostvarenjem "Smrdljiva bajka" posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i na pozorišne daske

Nakon dve decenije Žarko Laušević s koleginicom Slobodom Mićalović priprema rok mjuzikl "Fantom slobode", čija je premijera zakazana za novembar.

ŽARKO LAUŠEVIĆ DRHTAO NA SAHRANI DRAGANA NIKOLIĆA: "Gaga mi je mnogo značio, mnogo" (FOTO)

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio na film ostvarenjem "Smrdljiva bajka" posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i na pozorišne daske, i to ulogom u mjuziklu "Fantom slobode".

Predstava će premijerno biti izvedena u novembru u Sava centru, a Lauševiću će jedna od partnerki biti Sloboda Mićalović.

- Lauš je upoznat s celim konceptom, koji mu se dopao. On još uvek nije potpisao ugovor, pa se i dalje čeka njegov definitivni pristanak. Tumačiće jednu od tri glavne uloge, ali neće imati muzičkih deonica - kaže izvor za Kurir.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

ŽARKO LAUŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo šta je sve rekao o novom filmu, ljubavi, beskućnicima... (FOTO) (VIDEO)

Rediteljka Tea Puharić režiraće ovaj komad, koji će prikazati bunt i vapaj za slobodom, a obuhvatiće period sedamdesetih i početak osamdesetih godina u Jugoslaviji, za vreme vlasti Josipa Broza Tita.

U predstavi će igrati mladi, ali i iskusni glumci Dragan Vujić Vujke, Tamara Aleksić, Jelisaveta Karadžić, Ivan Zablaćanski i studenti.

- Projekat je u izradi i planirano je da ga ja režiram - rekla je za Kurir Tea Puharić, koja iza sebe već ima nekoliko uspešnih predstava, a trenutno priprema novu premijeru u Narodnom pozorištu - "Frenki i Džoni".

SRCE DA VAM PREPUKNE: Ovako Žarko Laušević recituje potresnu pesmu o sebi! (VIDEO)

Muziku će raditi beogradski bend "Sinestezija", čiji su članovi Miloš Ratker - vokal, Aleksandar Gospodinov - gitara, Marko Vlajčić - bas, Vladimir Jevtić - bubnjevi i Marko Vesić - klavijature. Mladi muzičari songove će izvoditi uživo, a biće i sami deo ovog spektakla.

Laušević je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario veliki broj zapaženih uloga. Dobitnik je priznanja "Zoran Radmilović" i Grad teatar 1989. godine za ulogu u predstavi "Kanjoš Macedonović", kao i Sterijine nagrade za lik Rastka Nemanjića u predstavi "Sveti Sava" 1990. godine, zbog koje je napadan. Glumac trenutno boravi u Beogradu, gde je došao na sahranu Dragana Nikolića, a u Srbiji će ostati nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • This is our world

    17. mart 2016 | 13:21

    " Dolazim ti kao fantom slobode i zato pokaži sta znaš Dolazim ti kao fantom slobode date vodim ravno do dna" Azra

  • Mima

    18. mart 2016 | 23:59

    Svaka cast.Bog te poziveo.Neka si se vratio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA