Vernici danas slave APOSTOLE koje su šibali, a potom ZAKOPALI U ZEMLJU!

 
  • 0

U Filimonovoj crkvi hrišćani su se skupljali na molitvi. U to vreme apostoli su obučavali svoje učenike za episkope, i to neke od njih na stalno mesto, a neke kao misionare putujući po raznim mestima

Danas slavimo apostole Arhipa, Filimona i Apfiju. Arhip je bio jedan od "sedamdesetorice". Apostol Pavle pominjao ga je u poslanici Kološanima i Filimonu, nazivajući ga svojim drugarom u vojevanju. 

U Filimonovoj crkvi hrišćani su se skupljali na molitvi. U to vreme apostoli su obučavali svoje učenike za episkope, i to neke od njih na stalno mesto, a neke kao misionare putujući po raznim mestima.

I Filimon je bio jedan od ovih poslednjih. Apfija, Filimonova žena, počela je da služi u tamošnjoj crkvi. U vreme nekog praznika neznabožačkoj boginji Artemidi, svi verni u Kolosaju bili su po običaju okupljeni u domu Filimonovu na molitvi.

Neznabošci, kada su saznali za ovaj skup, pohvatali su sve hrišćane, Filimona, Arhipa i Apfiju, kao vođe, najpre su išibali, a posle su ih zakopali do pojasa u zemlju i počeli da tuku kamenjem. I tako su ubili Filimona i Apfiju, a Arhipa su jedva živog izvadili iz rupe, i ostavili ga da se zabavlja sa decom, koja su ga izbola noževima.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Sveta Apfija sagradila je crkvu u Kolosima, dan i noć služeći Bogu u postu i molitvi.  Hranila je siromahe, prosjake i strance, tako da je njen dom bio ne samo crkva, nego i gostonica, i bolnica, i sklonište svima koji nisu imali gde.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA