ZBOG KRAĐE POLITIČKOG BANERA ZAVRŠIO U ZATVORU: Amerikanaca uhapsili u Severnoj Koreji, moli za pomoć (VIDEO)

 
  • 1

Vlasti Pjongjanga postavile su Varmbiera pred kamere gde se on izvinjavao za krađu banera. Istakao je da je želeo baner da ponese kući kao trofej majci svog prijatelja

Američki student Oto Varmbier (21) uhapšen je prošlog meseca u Severnoj Koreji, a sada je pred novinarima priznao svoj zločin i javno se izvinio, a nije štedeo ni suze.

ALEN JE PRIKOVAN ZA KOLICA, ALI JE OSTVARIO SVOJ SAN: Postao je akademski slikar, neka vam bude inspiracija (VIDEO)

Međutim, sve što je on uradio jeste krađa jednog političkog banera na kome su pisale određene političke poruke. Na neki način, optužen je za "krađu propagande".

Severnokorejske vlasti su saopštile da je uhapšen Oto Varmbier (21), student Univerziteta u Virdžiniji jer je prošlog meseca pokušao da "izvrši neprijateljski čin" protiv režima.

Vlasti Pjongjanga postavile su Varmbiera pred kamere gde se on izvinjavao za krađu banera. Istakao je da je želeo baner da ponese kući kao trofej majci svog prijatelja.

- U rano jutro 1. januara 2016. godine počinio sam zločin uzevši važan politički slogan iz dela hotela u kome je samo osoblju bio dozvoljen ulaz - rekao je reporterima.

Narednog dana zaustavljen je na aerodromu, jer se ta krađa smatra uvredom za narod u Severnoj Koreji.

- Svestan sam ozbiljnosti mog zločina i nemam predstavu koja me kazna čeka, ali molim korejski narod da mi oprosti i molim se da ću se uskoro vratiti kući - jecao je optuženi i molio za pomoć.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com )

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slobo

    14. mart 2016 | 18:07

    Pa tako ti i treba kad si zelio trofej. Da si uspio osvanuo bi na svim americkim televizijama sa banerom u ruci i pricom kako je dobro prošao tvoj spijunski rad i kako si jedva zivu glavu izvukao. Sad neki teski zatvor da vam malo izbije iz glave avanturizam po celom svetu i ponižavanje drugi naroda i neistomisljenika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA