TUŽNO: Uginuo pas kome je neko odsekao zadnje noge

 
  • 3

Policija ispituje da li se radi o namernom povređivanju životinje ili je do ovog događaja došlo u automobilskoj nesreći ili prilikom košenja trave

U naselju Trnava kod Jagodine pronađen je pas bez zadnje dve noge koji je, uprkos operaciji koju su izvela tri veterinara, uginuo prošle noći.

Policija ispituje da li se radi o namernom povređivanju životinje ili je do ovog događaja došlo u automobilskoj nesreći ili prilikom košenja trave.

- Psa sam zatekao ispred kuće, pokušavao je da hoda prednjim nogama, a odskakivao je zadnjim patrljcima koji su ostali. To nisu ni bile noge, nego neke dve koščice koje su preostale. To kretanje je usled udaraca o beton pravilo takav jeziv zvuk da mi to još odzvanja u glavi - kaže Đorđe Filipović koji je psa pronašao.

Prema njegovim rečima, kuče se zaustavilo usled iznemoglosti, pa mu je dao vodu i hranu.

- Jadno, koliko je samo vode popilo, bilo je potpuno dehidrirano. Došli su i neki dobri ljudi iz komšiluka pa smo pozvali policiju veterinara i Društvo za zaštitu životinja. Scena kada sam ga onako video mi ne izlazi iz glave - priča Filipović.

U Udruženju za zaštitu životinja kažu da policija korektno obavlja svoj posao i da su veterinari dali sve od sebe.

- Međutim, najviše iritira činjenica da iako ga je neko možda povredio kosilicom, kako ga nije video posle nego ga je ostavio tako. Malo me i čudi da pas nije čuo kosilicu koja nije baš bešumna. Policija je pronašla vlasnika psa koji je čipovan, on je iz Rekovca, ali mu je pas pre dve godine otišao. Istraga će pokazati šta se desilo - kaže Inda Marjanović iz Udruženja za zaštitu životinja u Jagodini.

Direktor Veterinarske stanice dr Saša Tanasković navodi da se najverovatnije radi o slučaju koji nema veze sa namerom da se pas obogalji.

- Uradili smo operaciju, tri veterinara su učestvovala, ali pas nije preživeo jer se radi o teškim ranama. Njemu su pokidane tetive, kompletno tkivo. Dakle, psu nisu odsečene noge. Od događaja je najverovatnije prošlo dan ili dva jer je rana počela da zaudara. Noge su smrskane, a tkivo pokidano - rekao je Tanasković.

Prema njegovim rečima u Jagodini nema slučajeva brutalnog maltretiranja pasa, građani su uglavnom edukovani, a sve institucije rade svoj posao.

(A. Đ.)

Video: Meštani Podgore o velikoj šteti od nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marina

    12. maj 2012 | 23:16

    ta ista policija kada je njihov bivsi zamenik nacelnika u jagodini mucki udario pesnicom u lice, naocare zenu koja jke hranila pse ispred zgrade, drugoj je istegao tetive i pregnjecio narve na ruci koliko je uvrtao, gurnuo na stepenistu da je sve zvezde videla, posto joj je kicma vec u losem stanju, na sudjenju koje je trajalo 4 godine i na kraju zastarelo, policija je sakrila zapisnik sa lica mesta, gde je dogadjaj iznet u tancine. agresor jke uz to i bivsi bokser , dvometras. cak jagodinska policija nije ni podnela krivicnu prijavu, sto su morali po sluzbenoj duznosti...u svim masovnim ubijanjima pasa / prec par godina oko 800 najmanje, najbrutalnije / nije prstom makla. kao i sada na cesta masovna trovanja pasa u raznim delovima jagodine...ovaj pas je zlostavljan u to me niko ne moze uveriti da njije, jer sam prva otisla uz predsednicu udruzenja za zastitu zivotinja, rane su joj vec sasusile-cudo da nije ranije iskrvarila, cekao se glavni veterinar, ali je bilo ocigledno da je pas nekoliko dana bio tako na njivi kraj puta/ ulici, dok deca nisu reagovala.ja sam je fotkala koko 18, 30...te noci je uginula...prizor je bio stravican, uzas !!! ali nije izgledala da umire- kada vec predhodnih dana nije. u jagodini su svi povezani, policija, sanitarna inspekcija, svako svakog stiti,uglavnom na stetu zivotinja, iza toga stojim svim svojim iskustvom zastitnice , koliko mogu, tih divnih stvorenja, dovedenih u jadan polozaj. bitne su njihove fotelje i ne potrositi dinar na resavanje problema.ne postoji volja, ma koliko da zakon obavezuje.ponavljam, izgubila sam 4 godine sudjeja i za mene veliki novac za advokaticu, kjoj nije stalo da se zamera da bi dobila slucaj koji nije smeo biti izgubljen ....u jagodini je tako, nemojte da nasedate ni na kakve lazi.

  • marina

    12. maj 2012 | 23:34

    u jagodini je bilo nezakonitog trovanja, ubijanja, mucenja zivotinja u neadekvatnim nazovi boksevima-to znaju i pomenuti vetrinari i citav grad...u farsi od procesa se ide ka zastarevanju, i to je tako, odgovorno tvrdim.... koji ce veterinar vestaciti protiv kolege, u koliko nije savesno radio ? to bih volela da vidim u zemlji srbiji, u koliko bi bilo potrebno ? koja ce laboratorija potvrditi eventualne z\loupotrebe, ako ih je bilo, obdukcijo, i to bih da vidim. vlasnik njive , gde je pas nastradao, navodno je platio kosacu.... onako ravne rane, na obe noge, cak i da je pas spavao na njivi zaista zvuce neubedljivo...kosilica bi ga smrskaka -tehnicki, horizontalno, a ne vertikalno / to je misljenje i seljaka koji koriste kosilicu na traktoru....pa jos da zivotinja isti ne cuje !!!! zaista prelazimo u zonu bez zdrave pam,eti....kako pas koji sam ja videla sa vec poodmaklo zaraslim ranama nije oderao preostalo tkivo, kost i hrskavicu i ponova raskrvarilo, dok je dosla od njive do kuce ? pas kome su nastale takve povrede, mora da je urlao do neba, bilo to slucajno ili namerno !!!!ne treba vredjati donji prag zdrave pameti i minimum inteligencije./ policija u jagodini, kada su masovno ubijali pse, deca ih branila, bila je vrlo gruba, da ne kazem neprofesionalna, govorim o tadasnjoj vrhuski, i predsednica udruzenja za zastitu zivotinja u jagodini to zna /...bila bih najsrecnija na svetu kada bi svi posteno radili svoj posao da se istina istera na cistac u ovom slucaju....ali je vec sve tako dronjao...da nemam neku nadu ...kao i uvek do sada u jagodini , na ovu temu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA