ODGOVOR RUSIJE: Verujemo da će Srbija biti vojno neutralna

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji

  • 22

Rusija uočava da Srbija razvija odnose sa NATO, ali računa da će se pridržavati politike vojne neutralnosti. To je izjavila za agenciju Beta zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

NATO JE POTREBAN SRBIJI! Evo šta je još Vučić rekao o sporazumima koji jačaju saradnju Srbije i ALIJANSE

Zaharova je time prokomentarisala izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića povodom ratifikacije sporazuma o saradnji sa NATO, da je Srbiji NATO potreban kao saveznik, ali da je Srbija vojno neutralna i želi dobre odnose i sa Rusijom i sa NATO.

- Uočavamo da Srbija razvija odnose sa NATO. Polazimo od toga da će se Beograd, kako su višekratno izjavljivali srpski zvaničnici, pridržavati politike neutralnosti što je potvrđeno odlukom Skupštine Srbije - rekla je Zaharova dopisnici agencije Beta.

Da podsetimo, premijer Aleksandar Vučić je rekao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    16. februar 2016 | 17:16

    Braćo sa nama se nikad ne zna!!!

  • Qwer

    16. februar 2016 | 17:13

    Nas Rusija stiti.Nije ona priznala Kosovo,nije nas ona bombardovala.Ako odbijemo da vojno pomognemo natu protiv Rusije verovatno ce nas opet bombardovati jer ne postujemo njihove naredbe.

  • Жељко

    16. februar 2016 | 20:39

    Знају Руси да народ није неутралан и да ће наша срца увек куцати за Србију и РУСИЈУ. Бог на Небу, на земљи Русија и заувек са њом мајчица Србија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA