OČEKUJE SE SNAŽNO NEVREME: Sneg i oluje nadiru ka Hrvatskoj, da li će stići i do Srbije?

 
  • 9

Meteoalarm je u ponedeljak uveče objavio niz novih upozorenja za celu Hrvatsku

Prema prognozi Hrvatskog hidrometerološkog zavoda, u toj zemlji će danas biti oblačno i kišovito, dok će na pojedinim mestima pasti i veća količina kiše.

SPEKTAKULARNO NEBO IZNAD HVARA: Ovako najsunčanije ostrvo u Jadranu izgleda kad ga zadesi OLUJA!

U Gorskom kotaru i većem delu Like padaće sneg uz stvaranje snežnog pokrivača do 20 centimetara visine. Snega će krajem dana uz zahlađenje biti i u severozapadnim predelima.

Na Jadranu će biti promenljivo oblačno i mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, naročito na severu gde će duvati jaka i olujna bura. U Dalmaciji se i dalje očekuje vrlo, jak i mestimični jugo.

Temperatura vazduha će uglavnom biti od četiri do osam stepeni Celzijusa, dok će na severu Jadrana biti devet, a na krajnjem jugu 17 stepeni.

Meteoalarm je u ponedeljak uveče objavio niz novih upozorenja za celu Hrvatsku. Za Istru, severno primorje, Liku, Gorski kotar i krajnji jug Hrvatske na snazi su narandžasta upozorenja, koja upućuju na opasne vremenske uslove. Upozorenja su objavljena prvenstveno zbog snažnog vetra i obilne kiše.

Printskrin: Vimeo/ Romulic & Stojcic Printskrin: Vimeo/ Romulic & Stojcic

Na severnom Jadranu, a od utorka ujutro i na manjem delu srednjeg, udari bure u jačanju sa 35 na 55 čvorova, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, a krajem dana i do 80 čvorova.

U sredu se očekuje prestanak kiše i delimično razvedravanje. U četvrtak i petak delimično sunčano i uglavnom suvo i malo toplije.

Slično vreme stići će i do Srbije, a koji deo će pogoditi i kakve nas temperature očekuju u narednim danima pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    16. februar 2016 | 16:54

    Ja bih pitao meteorologe, šta bi sa suncem danas i lepim vremenom, rekoste sunčano, toplo i lepše nego u ponedeljak, temperature 22-25c? Danas je bilo oblačno i hladno sa sitnom kišom! Više ne "pogadjate" ni danas za sutra, a tek za duži period.

  • Boki

    16. februar 2016 | 16:45

    Kakve su ovo gluposti !!

  • ANTE BAN

    16. februar 2016 | 20:32

    Prethodna dvojica su super napisali! Kao što su promašili tamo, tako i ovamo! Glavu dajem da noćas i sutra neće biti ni kapi kiše južno od Splita! Vani je sve vedro, toplo, mjesečina, ciklona je "propuhala"- kako mi rečemo; jedino što puše jaki jugo. Meteorolozi; ovaj puta niste se iskazali i plašite narod bez razloga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA