CIPRAS OŠTAR: Treba smanjiti broj izbeglica i razbiti grupe krijumčara!

- Cilj je da se priliv izbeglica svede na najmanju meru i da se razbiju grupe krijumčara - kazao je premijer Grčke

  • 4

Situacija oko izbegličke krize je teška i zahteva saradnju na evropskom nivou da bi se rešio uzrok problema, izjavio je grčki premijer Aleksis Cipras.

Cipras je, na sastanku s holandskim ministrom spoljnih poslova Bertom Kundersom, istakao da je neophodan zajednički odgovor na izbegličku krizu i da je potrebno rešiti uzroke koji su doveli do krize, kao što je rat u Siriji.

- Cilj je da se priliv izbeglica svede na najmanju meru i da se razbiju grupe krijumčara - kazao je Cipras, prenela je grčka agencija ANA.

Kunders je naveo da se Holandija, kao predsedavajuća EU, zalaže za konsultacije na evropskom nivou o rešavanju izbegličke krize.

Holandski ministar je u Atinu doputovao posle posete Skoplju, gde je pozvao članice EU da ne zatvaraju granice za migrante, rekavši da je važnije da postoji "efikasna granična kontrola".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kunders je kazao da će Holandija nastaviti da razgovara sa Austrijom, Makedonijom i Grčkom kako bi se našlo efikasno rešenje za migrante i izbegle unilateralne mere, prenosi AP.

Prema njegovom mišljenju, još je moguće izbeći domino efekat i sprečiti da situacija izmakne kontroli.

Kunders je ukazao da je potrebno da članice EU posebno brinu o ranjivim grupama migranta poput žena i dece.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    15. februar 2016 | 06:59

    Trla baba lan,da joj prodje dan!!!! Idi u Tursku pa zabrani!!!! Ni svojima ne ne mozes,jer to vi docekujete za ogroman novac,plackate ih,izdajete im lazne papire 500.e.jedan,prodajete im lazne karte za nemacku.... Evropa se napunila kao vashaka,sta si do sada radio po tom pitanju,nego su te pritegli za Sengen,pa ce Makedonija da zatvori granicu,pa prpa!!!! E moj Cipra!!!!

  • Momo

    15. februar 2016 | 10:08

    Cipras-NAJVEĆI PREVARANT 21-VIJEKA!

  • grkinja iz egejske makwdonija

    16. februar 2016 | 20:48

    gde se ovaj maneken skolovao i cije uzore je prihvatio ko je o n da nama soli pamet.pravi grci su u rimo ovi u sadasnju grcku su ostaci vizantije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA