Otvorena nova Pošta u Brestaču: Meštani više neće morati da prelaze 5 kilometara do prve ekspoziture (FOTO)

 
  • 5

Nova pošta u Brestaču organizovana je kao dostavna, sa jednim šalterom i jednim dostavnim rejonom. Opsluživaće meštane ovog naselja koje broji oko 1.000 stanovnika odnosno 280 domaćinstava

Pošta Srbije je danas, na osnovu zahteva Mesne zajednice "Brestač”, otvorila ekspozituru 22415 Brestač u istoimenom naselju na području Opštine Pećinci.

Lepa vest za pacijente Banje Koviljače! Bolnica dobila poštu! (FOTO)

Sledeći preporuke osnivača, Pošta Srbije akcijom "52 pošte za 52 nedelje" prezentuje društveno odgovornu poslovnu praksu da racionalno upravlja troškovima, a s druge strane, nalazi interes da kroz podršku ekonomskom, privrednom i demografskom razvoju seoskih sredina doprinosi bržem i ravnomernijem razvoju Republike Srbije.

Pošta 22415 Brestač je 1.497 poslovnica Pošte Srbije, koju je svečano otvorio i meštanima predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije".

- Nastavljamo akciju, ne zastajemo, pošteno delujemo, obilazimo celu Srbiju. Zapad, Istok, a evo nas danas u Vojvodini. Realizujemo našu ideju, Pošta Srbije za sela Srbije. Složili smo se da su ambulanta, škola, crkva i pošta osnov da ljudi u selima mogu normalno da žive. Hajde da im omogućimo da to imaju. Uporni smo u nastojanju da ono što obećamo i ispunimo - rekao je Milan Krkobabić i dodao da su potpisana i dva ugovora u okviru promo akcije "Post-ekspres za 99 dinara", i to sa Zemljoradničkom zadrugom "Brestač" i preduzetnikom STR-komision "Mister Iks".

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Ovo je pravi način za pokretanje privredne aktivnosti i pravac kojim srpsko selo i Srbija moraju da idu. U granicama svojih mogućnosti, Pošta Srbije nastojaće da pomogne, prioritet će imati nerazvijena područja. Novi poslovi zahtevaju nove ljude, zato ćemo i ovde uposliti dva čoveka iz ove sredine. Dakle, idemo redom, dali smo primer, čekamo da ga drugi slede - istakao je direktor Krkobabić.

Doktorka Dubravka Kovačević Subotički, predsednik Opštine Pećinci, zahvalila je Pošti Srbije što je imala sluha za potrebe meštana Brestača, koji će sada moći sve svoje obaveze da obave u svom selu i najavila da uskoro dobijaju i novu ambulantu.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Na činjenici da Pošta ima sluha za sve ono što je potrebno da selo funkcioniše i da njegovi meštani imaju bolji kvalitet života zahvalila je i Vesna Bogićević, predsednik MZ  "Brestač". Ona je rekla da su u Brestaču od 2003. godine imali samo ispostavu pošte Subotište, udaljene oko pet kilometara, koja je radila utorkom i četvrtkom.

U okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje" od početka 2016. godine puštene su u rad poslovnice u zlatiborskom Gostilju, Jasikovici kod Trstenika, Slavkovici kod Ljiga, Raniloviću podno Kosmaja i u Rehabilitacionom centru "Banja Koviljača" u Mačvi.

Foto: Promo Foto: Promo

Nova pošta u Brestaču organizovana je kao dostavna, sa jednim šalterom i jednim dostavnim rejonom. Opsluživaće meštane ovog naselja koje broji oko 1.000 stanovnika odnosno 280 domaćinstava, i obezbediti veću dostupnost i kvalitetnije poštanske i platne servise korisnicima na teritoriji Područne radne jedinice višeg ranga "Sremska Mitrovica".

Brestovčanima je do sada najbliža pošta u Subotištu bila udaljena pet kilometara, a od danas će, u skladu sa poslovnom idejom"Pošta pred vratima" u centru svog sela moći da završe sve poslove na jednom mestu. Da podignu penziju ili platu, izmire račun, pošalju pismo, paket ili novac.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Radno vreme pošte biće radnim danima od 8 do 14 časova i u njoj će biti zaposleni jedan šalterski radnik i jedan poštar. Poslovni prostor je u vlasništvu Pošte Srbije i u njemu je nekada radila pošta. Zahvaljujući poštanskim majstorima, preuređen je po meri novog doba i prilagođen potrebama savremenih korisnika.

U pošti 22415 Brestač biće dostupne sve tradicionalne i savremene usluge, baš kao u najvećim gradskim centrima, jer je umrežena u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postar

    4. februar 2016 | 15:23

    Hahaha kakvi briljantni potezi gospodina Krkobabica ... Najgori direktor u istoriji poste. Najniza primanja i javnom sektoru ... Radnici na ivici egzistencije sa poslom preko glave. Katastrofa ...

  • Dag

    4. februar 2016 | 15:55

    Zadji malo, medju penzionere, da cujes, povike - dobrodoslice...

  • Дамњан

    4. februar 2016 | 16:39

    Господо ово је циркус у односу прокоп:београд=пошта:брестач. Пошта ради већ деценијама, сада је само окречена. Кажем ово јер знам шта је, живим у Брестачу. И да, нису "брестовчани" него "Брестачани", хвала на разумевању :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA