ZLOSTAVLJANJE I MOBING U SRPSKOJ CRKVI?! Sud presudio da je VLADIKA SPC ponižavao sveštenika i pogazio USTAV

 
  • 43

Banatki vladika Nikanor zlostavljao je na radu sveštenika svoje eparhije protojereja Tomislava Živkovića, paroha iz Omoljice kod Pančeva, presudio je Viši sud u Pančevu

Viši sud u Pančevu presudio da je banatski vladika Nikanor ponižavao sveštenika Tomislava Živkovića, paroha iz Omoljice kod Pančeva.

Kako prenosi "Alo!" Banatki vladika Nikanor zlostavljao je na radu sveštenika svoje eparhije protojereja Tomislava Živkovića, paroha iz Omoljice kod Pančeva.

Da je episkop banatski čije je svetovno ime Veljko Bogunović, mobingovao potčinjenog sveštenika utvrdio je pre nedelju dana Viši sud u Pančevu. Sudija Olga Bukvić donela je presudu kojom je u celosti usvojila tužbeni zahtev sveštenika Živkovića i Nikanoru zabranila ovakvo ponašanje ubuduće. Vladici banatskom ostavljen je rok od od osam dana za žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Presudom za mobing okončan je sudski postupak nezabeležen u crkvenom životu SPC - da sveštenik pred građanskim sudom tuži svog vladiku i dobije odluku u svoju korist. Da savije tabak protojerej se odlučio posle niza pretnju i uvreda koje mu je prošle godine uputio vladika Nikanor.

www.spc.rs www.spc.rs

- Vladika mi je protivno Ustavu SPC i predviđenoj crkvenosudskoj proceduri oduzeo čin protojereja i protonamesnika i degradirao me u najniži čin - jereja - kaže Živković i dodaje:

- Oduzeo mi je parohiju, skinuo me sa socijalnog i penzionog osiguranja i kaznio me zabranom sveštenstva, što je u nadležnosti samo Crkvenog suda. Vrhunac troture bio je njegov pokušaj da me sa porodicom izbaci iz službenog crkvenog stana u Omoljici.

Sveštenik Živković dalje navodi i da je bio na saslušanju kod vladike koji je tada bio u vidno alkoholisanom stanju kao i da je vređao njegovu suprugu i da je pretilo da dođe do fizičkog obračuna. Povod za sukob bio je dopis njegovog kolege sveštenika koji je vladici naveo da Živković radi na njegovoj smeni.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. S

    4. februar 2016 | 08:29

    Šta je još mogao pomenuti vladika oduzeti tom svešteniku?. Možda život?. Pretera ga zaista, i kakvu li bi tek kaznu '' zaslužio'' da je stvarno nešto pogrešio? Zar se to zove PRAŠTANJE?. Pa kakvu je to sebi dao vlast svemoćni vladika?. Zaista ga je stiglo ono što je zaboravio: '' '' '' '' NE SUDI, DA TI NE BUDE SUĐENO''.

  • brana

    4. februar 2016 | 08:44

    Radio u tudjoj smeni?Prekovremeno radio u crkvi?Zaradio vise novca pa se posvadjali?Nije ovo dobro.

  • Православ

    4. februar 2016 | 10:43

    Од кад су "рашчинили"Вл.Артемија,на разбојнички и неканонски начин ми причамо,међу себе:"Сад ће и на Вл.Никанора да ударе,на неки мутан начин јер,и он се држи СВ.ПРЕДАЊА и СВЕТОСАВЉА".Нико не објави кад је Вл.Игњатије Мидић на, гори начин ,истерао О.Љубишу из Раброва и,шта се дешава у Браничевској епархији,како се понашају бахати и похлепни свештеници ,новотарци и модернисти(питајте народ)...Кад је Вл.Јован Пурић,у Нишкој епархији почео,ради народа да,заводи ред бахатим свештеницима и вратио св.Литургију (по преводу св.Јустина и по одлуци САБОРА док бејаше Патр.Павле претседавајући),направише га на болесника и,морао је да се повуче у свој Манастирски мир.Браћо Срби НЕ ДАЈМО СЕ ЗАВАРАТИ МАНИПУЛАЦИЈАМА ДОК,ДОБРО НЕ ИСПИТАМО,ШТА СЕ ТО МУТИ ЗА ПАПИНИХ 30 СРЕБРЕНИКА!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA