DA VAM SRCE PUKNE OD TUGE: Bolesni dečak (4) kog su roditelji ostavili u bolnici, svakog dana iz bolničkog kreveta ZOVE TATU!

 
  • 4

Dečak M. K. (4) kog su roditelji, navodono ostavili u bolnici raduje se tuđim posetama bolnici, a sve muškarce zove tata

Mališanu iz Kanjiže M. K. (4) koji više od godinu dana leži u Dečijoj bolnici u Novom Sadu jedino društvo su zaposleni u toj ustanovi i druga deca sa odeljenja, a njegovi roditelji nisu se pojavili od kada je dovezen na lečenje, niti ga iko posećuje, piše "Blic".

OD OVE PRIČE ĆE VAM SRCE PUĆI: Ostavili teško bolesnog sina (4) u bolnici u Novom Sadu. Već 13 meseci ga niko ne obilazi!

Kako su za ovaj list rekle majke koje su sa svojom decom ležale u bolnici kažu da se svi rado igraju sa njim i da mu pomažu, kao i da mališan nije ni svestan ko su mu roditelji.

- Ja sam letos otišla u bolnicu da mu odnesem neke stvari. Bila sam s mužem, a mališan koji je prvi put video mog supruga rekao mu je "tata" - kaže za ovaj list jedna od majki koja je posećivala dečaka.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

M. K. je pod stalnim nadzorom lekara. Imao je nekoliko operacija bubrega, boluje od povišenog šećera i ima glaukom na oku. Zbog česte bolesti on je često na aparatima, a dane provodi u bolničkom krevetu jer sam teško može da ustane.

Direktor Dečje bolnice dr Slobodan Grebelinger kaže da se dešava da roditelji ostave decu i ne vrate se.

– Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo lečenje dece, a oni se brinu o ostalom. Postoje roditelji koji imaju više dece, pa ne dolaze često u posete – kaže dr Grebelinger i dodaje da zbog zaštite prava pacijenata ne može da komentariše konkretne slučajeve ostavljene dece.

Iz ove bolnice su, kasnije, ipak izdali i saopštenje:

"Maloletni M. K. leči se na Institutu, roditelji tokom lečenja konstantno sarađuju i nadležni Centar za socijalni rad je uključen i u saradnji je sa stručnim službama Instituta. Nadam se da razumete poziciju u kojoj se nalaze i roditelji i dete, te da ćete u skladu s njom i obaveštavati", navodi se u njemu.

U Centru za socijalni rad Kanjiža je takođe rečeno da nije tačno da su dete - koje ima ozbiljne zdravstvene probleme od rođenja, što zahteva dugotrajno lečenje - napustili roditelji.

- Što se tiče informacija iznetih u objavljenom tekstu, zaista ne odgovaraju činjeničnom stanju. Ukoliko postoji potreba, Centar za socijalni rad dokumentima može dokazati stvarno stanje koje se odnosi na sam odnos roditelja i deteta. Zbog takvog pristupa vreba opasnost da maloletno lice bude izloženo sudu javnosti na osnovu nekih neproverenih informacija - istakla je Timea Kljajić Barat, direktorka Centra za socijalni rad u Kanjiži.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    4. februar 2016 | 10:19

    Pa gospodjo Barat, znaci da sve majke i lekari koji se brinu o njemu i lece ga LAZU! Oni ga se zvanicno nisu odrekli i dali ga na potpuno usvojenje, ili vec kako se to u vasem strucnom vokabularu kaze. Ali , su ga NAPUSTILI , NE OBILAZE GA... ZAPOSTAVILI SU GA SVI ONI KOJI ZELE DA MU POMOGNU I ZAMENE MU NERODITELJE, NE MOGU, JER I VI SEDITE SKRSTENIH RUKU I NE POKRECETE POSTUPAK ZA ODUZIMANJE DETETA OD TAKO "BRIZNIH"RODITELJA. STA JE OVDE U PITANJU? TESKO MATERIJALNO STANJE RODITELJA, ZAKON , ILI VAS NEPROFESIONALIZAM?! POCNITE DA RADITE KONACNO SVOJ POSAO. NA VAMA JE DA OBEZBEDITE SIGURNOST I SRECU OVOG MALOG NAPACENOG STVORENJA, A NE DA SE BAVITE DEMAGOGIJOM!!!!!

  • Bobi

    4. februar 2016 | 12:51

    Čitao sam na nekom portalu da bi ga majka i očiuh, navodno, obilazili ali su siromašni,a imaju još dece. Hajde ljudi, ako je to istina, da im skupimo svaki vikend za kartu Kanjiža - NS. To bar nije teško!

  • Nis

    4. februar 2016 | 10:58

    Podjose mi suze. Kakvi su to roditelji Boze zasto tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA