Fest briše granice i pozicionira Beograd u epicentar svetskog filma!

 
  • 3

Međunarodni filmski festival FEST održaće se ove godine po 44. put u periodu od 26. februara do 6. marta na nekoliko gradskih lokacija: Sava Centar, Dom omladine Beograda, DKCB, Fontana, Cineplexx Ušće, Muzej Jugoslovenske kinoteke, Jugoslovenska kinoteka

Tokom deset dana filmskog festivala biće prikazan veliki broj filmova u nekoliko programskih celina-Glavni takmičarski program, Srpski film, Glavni program van konkurencije, FEST 44, Fokus Evropa, Granice, Thrills & Kills, Plazma Festić, Dokumentfest, Microwave, Fest klasik i Specijalne projekcije.

Foto: Promo Foto: Promo

Za kvalitet ovogodišnjeg programa pobrinuli su se umetnički direktor Jugoslav Pantelić i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave Mladen Đorđević koji su našim sugrađanima omogućili da na ovogodišnjem FEST-u pogledaju filmove iz Vijetnama, Gvatamale, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etiopije, Albanije kao i filmove sa engleskog, francuskog, španskog, ruskog, nemačkog, kineskog i japanskog govornog područja.

Foto: Promo Foto: Promo

FEST ove godine izlazi i van bioskopskih sala-u godini Šekspira, najnovija ekranizacija Magbet biće prikazana u Narodnom pozorištu, dokumentarac o Dženis Džoplin u prostoru UK Parobrod, a film Noma u prestoničkom festoranu Komunale. Posebna pažnja ove godine posvećena je dečijem programu za koje je namenjena posebna selekcija-Plazma Festić.

Foto: Promo Foto: Promo

Karte za festival biće puštene u prodaju od 6. februara, a u prvih sedam dana važi popust od 10% na komplet karata po terminskim linijama. Više informacija o programu festivala možete pronaći na zvaničnom sajtu www.fest.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. februar 2016 | 08:21

    Ne preterujte... (Divno je, sto je opstao,ali davno su prosla ,ta vremena,,kad je zaista bio,centar prikazivanja - najboljih filmova.)...

  • momazver

    2. februar 2016 | 08:53

    Mislim da je najvažnije što je umetnički direktor FEST-a konačno uspeo da ostvari svoju životnu želju.Estetiku polova i ukusa ljudskog roda prema filmu i onima koji procenjuju šta je umetnost sveo na jednu tačku.Vlažnu. Sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA