Dani Indije u Jagodini

 
  • 0

Manifestaciju, koja će početi izložbom slika 14 indijskih figurativnih slikara, otvoriće ambasadorka Indije u Beogradu Nengče Louvum

Kulturna manifestacija "Dani Indije" u Jagodini počeće sutra u Kulturnom centru, a trajaće do 31. maja, najavio je danas direktor tog centra Nebojša Petrović.

On je na konferenciji za novinare rekao da će manifestaciju, koja će početi izložbom slika 14 indijskih figurativnih slikara, otvoriti ambasadorka Indije u Beogradu Nengče Louvum.

Reč je o delima svetski poznatih umetnika Indije: Džamina Roja, Armita Šergila, M. F. Husaina, K. G. Subramaniana, F. N. Souza, Krišen Kana, Tajev Mehta, Bupen Kakara, A. Ramačandrana, Arpita Singa, Džogen Čodria, Anžoli Ela Menon, Mandžit Bava i Arpana Kaur.

U toku "Dana Indije" Jagodinci će od 19. maja moći da vide i izložbu "Gandi, njegov život i njegova poruka", a od 10. do 20. maja i reviju indijskog filma.

(I. M. / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA