DOBRA VEST: Pošta Srbije potpisala ugovor s - TOŠIBOM! (FOTO)

 
  • 4

Memorandum o razumevanju potpisali su direktor "Pošte Srbije" Milan Krkobabić i potpredsednik Tošiba korporacije Sadao Sekine

Javno preduzeće "Pošta Srbije" i Tošiba korporacija, potpisale su danas, u Regionalnom poštansko-logističkom centru "Beograd” Memorandum o razumevanju, kao potvrdu dosadašnje uspešne saradnje i zalog za budući zajednički nastup na inostranim tržištima.

U ime "Pošte Srbije", najboljeg domaćeg javnog preduzeća i najuspešnijeg javnog poštanskog operatora u jugoistočnoj Evropi, Memorandum je potpisao direktor Milan Krkobabić, a u ime renomirane svetske korporacije potpredsednik Sadao Sekine. Poslovni dogovor dva poznata i priznata sistema, svojim prisustvom je uveličao i gospodin Đuići Takahara, amabasador Japana u Beogradu.

Lepa vest za pacijente Banje Koviljače! Bolnica dobila poštu! (FOTO)

Memorandum je potpisan u nameri da se dodatno unaprede poslovni rezultati obe kompanije, ostvareni u informatizaciji i automatizaciji sortiranja pošiljaka i pružanja poštanskih usluga, kao i u razvoju poštanskih i informaciono-komunikacionih tehnologija, sa ciljem uspostavljanja dobre osnove za zajedničku realizaciju istih ili sličnih projekta na inostranim tržištima.

Stručnjaci kompanije "Tošiba" prepoznali su veliki potencijal razvojnih tehnoloških i informatičkih timova "Pošte Srbije", koji su samostalno osmislili, razvili i implementirali Poštanski tehnološko-informaciioni sistem PostTIS, Poštanski adresni kod i Geografski informacioni sistem, pozivajući Poštu Srbije da zajednički nastupe na trećim tržištima.

Foto: Promo Foto: Promo

Retko koja kompanija u Srbiji, bilo da je privatna, mešovita ili javna, uspe da stekne takvo poverenje da može da bude partner korporaciji kakva je "Tošiba", korporaciji o kojoj dovoljno govori njen prepoznatljiv znak i slogan „lider u inovacijama”. Ljudi iz "Tošibe" su prepoznali sve što rade stručnjaci "Pošte" i procenili da zajednički mogu da nastupaju na nekim drugim tržištima, pre svega u Rusiji i Iraku. Rezultat "Pošte Srbije", u protekle tri godine utrostručena neto dobit, egzaktan je, ali prava verifikacija naših potencijala stiže od ove moćne multinacionalne kompanije - kazao je na svečanosti Krkobabić.

Prema njegovim rečima, za 15.000 radnika ovo je istorijski momenat, jer su dobili najveće priznanje.

- U prethodne četiri godine smo radili zajedno – uprava, menadžment, sindikati i zaposleni – na tome da budemo sposobni da se pojavimo na stranim tržištima. Drago mi je što će "Tošibina" tehnologija u automatizaciji sortiranja pošiljaka funkcionisati i u drugim zemljama, ali mi je još draže to što će informacioni sistemi, koji će sve to povezivati i opsluživati, biti iz "Pošte Srbije". "Tošiba" se navikla na uspehe, a mi se tek navikavamo. To je sjajan spoj - rekao je Krkobabić i za kraj istakao:

- I srpski i japanski narod su ponosni, ali od njih ćemo naučiti da budemo još vredniji i marljiviji.

Autor srpske himne "Bože pravde" dobio svoju poštansku marku!

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Sadao Sekine je izrazio uverenje da će "Pošta" i "Tošiba" i nadalje uspešno sarađivati.

Velika mi je čast što će "Tošiba" postati zvaničan partner sa "Poštom Srbije", koja je naš važan klijent. "Tošiba" više od pola veka obezbeđuje poštanskim upravama širom sveta automatizaciju prerade pošiljaka. Ovaj projekat u Srbiji je za nas bio pun izazova i iz njega smo naučili kako se obrađuju i usmeravaju pošiljke. Sve prepreke smo savladali, jer smo imali jaku volju i želju za uspehom. Prošlog meseca smo došli do prelomnog trenutka i videli mašine koje rade bez problema. Zahvaljujući iskustvu iz projekta sa "Poštom Srbije", "Tošiba" realizuje velike projekte u Singapuru, Tajvanu i u Pošti Rusije - kaže Sekine.

Japanski ambasador je čestitao "Pošti Srbije" i "Tošibi" na poslovnom partnerstvu, uz želju da prodube saradnju novim konkretnim potezima.

- Tošiba je poznata kompanija koja se bavi konstruisanjem od nuklearnih elektrana do personalnih računara. "Tošibine" turbine su se koristile u rehabilitaciji hidroelektrane u Bajinoj Bašti, a njena su rešenja i u medicinskoj opremi koja je Srbiji i srpskom narodu data kroz donacije. "Tošiba" je doprinosila razvoju Srbije i kvalitetu života njenih građana. Ponosan sam što je japanska tehnologija bliska narodu Srbije i što joj je od koristi - naveo je ambasador Takahara.

Foto: Promo Foto: Promo

SVE ZA BEOGRAĐANE: Pošte Srbije i Grad Beograd potpisali Protokol o saradnji

"Pošta Srbije" i "Tošiba" sarađuju od 2013. godine na tehničko-tehnološkom projektu automatskog sortiranja pošiljaka, u koju je "Pošta", iz sopstvenih sredstava, investirala oko 13 miliona evra. "Tošiba" je isporučila četiri mašine za sortiranje pismonosnih pošiljaka standardnih dimenzija, kao i mašinu za sortiranje paketa i pismonosnih pošiljaka nestandardnih dimenzija, sa projekcijom da sistem može da sortira milion pošiljaka dnevno.

Intenzivnom saradnjom "Tošibinih" i "Poštinih" stručnjaka, savremene mašine pomoću specijalnog sistema za očitavanje prepoznaju adrese pošiljaka i precizno ih usmeravaju do svake pošte i poštanskog rejona, bilo da je adresa ispisana rukom ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Krajem decembra 2015. godine, izvršen je prijem kompletnog tehnološkog sistema, i to sa stepenom očitavanja adresnog bloka pošiljaka daleko iznad evropskog i svetskog proseka.

(Telegraf. rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bina

    29. januar 2016 | 17:06

    A plate radnika najbednije ikada u istoriji Poste

  • Milan

    29. januar 2016 | 17:48

    Pa kada ce vise ovog da sklone unisti firmu...plate srozao ljudima nemaju da prezive a on se samo hvali kako se dobro radi...sramota bre vise!

  • Ogi

    29. januar 2016 | 16:28

    TOŠIBA KO LUDO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA